Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KADIN İSTİHDAMI ARTTI

İl İstihdam ve mesleki

İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı valiaykut pekmez başkanlığında valilik ek hizmet binası toplantı salonundagerçekleştirildi.

2018 yılı İşgücü eğitim planına istinaden yapılan faaliyetlerindeğerlendirildiği toplantıda İl istihdam yürütme kurulu tarafından oluşturulangündem maddeleri görüşüldü. toplantıda ihracat yapan firma temsilcilerinin karşılaştıklarısorunları değerlendirilirken, gümrük müdürlüğü tarafından ihracat ve ithalatyapan firmalara verilen hizmetler ile ihracat işlemlerinde kolaylaştırılan yenihizmetler hakkında sunum yapıldı.

aksaray valisi aykut pekmez yaptığı açıklamada aksaray’dayetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek edindirme kurslarınındüzenlendiğin bu noktada gelen taleplere ve meslek dallarına göre bu kurslarındevam edeceğini söyledi.

-aksaray Çalışmahayatında milli seferberlik uygulamasına büyük katkı sağlıyor

vali pekmez cumhurbaşkanlığınca başlatılan Çalışmahayatında milli seferberlik uygulamasının aksaray’da çok olumlu sonuçlar ortayakoyduğunu, belirlenen hedefin üzerinde bir artış sağlandığını belirterek 2018yılı 2. Çalışma hayatında milli seferberlik uygulaması ve 100 günlük eylemplanı dâhilinde hazırlanan projelerle aksaray’da istihdama ekonomiye önemlikatkılar sağlanacağını belirtti.

-kadın istihdamıyüzde 87 oranında arttı

toplantıda Çalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuştarafından 2018 yılı faaliyetleri hakkında kurula bilgi verildi. 2018 yılıeylül ayı sonu itibariyle 2.317 erkek 930 kadın olmak üzere toplam 3.247 kişiişe yerleştirildiğini ifade eden akkuş, bir önceki yıla oranla yüzde 87’likartışla kadınların istihdam edilmesi ile önemli bir başarının elde edildiğini vurguladı.

aksaray’ın türkiye’de özel sektör işe yerleştirmekapsamında da önemli başarılar yakaladığını kaydeden akkuş; aksaray’ın kadınİşe yerleştirmede türkiye 7.cisi, genç işe yerleştirmede türkiye 10.cusu, engeliişe yerleştirmede türkiye 6.cısı, yükseköğrenim mezunu işe yerleştirmedetürkiye 12. cisi olarak yer aldığını yine engelli ve eski hükümlü hibeprojesinde ise türkiye 1.si olduğunu söyledi.

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısında aksarayosb’de üretim yaparak ürünlerini ihraç eden my silo Şirket temsilcisi üretim,ihracat ve ithalatta karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerineaçıklamalarda bulunarak kurula bilgi verdi.

aksaray gümrük müdürü hüseyin dinsever ise aksaray gümrükmüdürlüğünde yürütülen iş ve işlemler ile gümrüklemede getirilen kolaylaştırıcıprojeler hakkında sunum yaptı. dinsever önceki yıllardaki yürütülen iş veişlemlerin bakanlık tarafından geliştirilen projeler sayesinde çok kısa süredetamamlandığını belirterek ithalat ve ihracatla ilgili yapılan düzenlemelerinşirketler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.

gündemde yer alan konuların görüşülerekdeğerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, vali yardımcısı hakkı loğoğlu,belediye başkan yardımcısı güven kemerkaya, İl Özel İdaresi genel sekreteriramazan altundağ, aksaray Üniversitesi temsilcisi Öğretim görevlisi orhanbölükbaş, bilim sanayi ve teknoloji İl müdürü refik tezcan, Çalışma ve İşkurumu İl müdürü mahmut akkuş, ticaret İl müdürlüğü Şube müdürü ramazan kurt,İl milli eğitim müdür yardımcısı hayrullah alaboyun, esnaf sanatkârlar odalarıbirliği başkanı doğan ceylan, sakatlar derneği aksaray Şube başkanı bekir kaya,türkiye İşverenler konfederasyonu temsilcisi mahmut Çırakoğlu, türkiye İşçi konfederasyonutemsilcisi muhterem taşdemir, türkiye İşçi sendikaları konfederasyonu aksarayİl temsilci yardımcısı nedim deniz,  aksaray kadın girişimciler derneğibaşkanı hatice Şahin, osb müdürü ayhan ermiş, sosyal güvenlik kurumu İlmüdür yardımcısı kemal baysal katıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi’nde eğitim hayatını sürdüren
Sıradaki Haber ASÜ’de Mezuniyet Coşkusu: Fakülteler Belli Tarihlerde Kep Atacak!