Aksaray Belediyesi, kadınların sosyal hayata aktif katılımını desteklemek ve üretim süreçlerine dahil olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Nakkaş Kadın Aktivite Merkezi’nde kadınlara yönelik eğitim ve sanat atölyelerine hız kesmeden devam ediyor.
Kadınların yaratıcılıklarını ortaya koyduğu merkezde, seramik çalışmaları, resim kursları, el işleri, süs eşyası tasarımları gibi birçok sanatsal üretim gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, her bir fırça darbesinde duygularını yansıtırken, her dikiş ilmeğinde hayatlarına dair hikâyeleri sanata dönüştürüyor.
Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından yapılan açıklamada, “Kadın eli değdiğinde her şey güzelleşir” vurgusuyla, üretmenin verdiği mutluluğu yaşayan tüm kadınların bu merkezde buluştuğu belirtildi. Kurslara katılmak isteyen tüm kadınlara kapıların açık olduğu ifade edildi.
Kurslara katılmak isteyen kadınların Aksaray Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü üzerinden bilgi alabilecekleri bildirildi.
Fatma Altınok

