Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadın Aktivite Merkezlerinde Taşpınar Halıları dokunmaya devam ediyor

  Aksaray Belediyesi tarafından

 

Aksaray Belediyesi tarafından şehir içerisinde hayata geçirilen projeler arasında yer alan Kadın Aktivite Merkezi, kadınların el emeklerinin gün yüzüne çıktığı sosyal alanlardan birisi olarak ön plana çıkıyor.

Aksaray’a değer mottosu ile çalışmalarını sürdüren Aksaray Belediyesi’nin, hayata geçirmiş olduğu Kadın Aktivite Merkezleri, şehir içerisindeki kadınların gerek el becerilerini geliştirmesi, gerek bireysel olarak farklı alanlarda gelişimlerini sağlamaları gerekse sosyalleşmeleri bakımından önem arz ediyor.

AKMEK içerisinde yer alan kurslardan bir tanesi olan Taşpınar Halısı yapma kursu ise bu bakımdan ön plana çıkıyor. Aksaray Kadın Aktivite Merkezi içerisinde bulunan Taşpınar Halısı yapım kursu, özellikle Aksaray’ı temsil eden ürünlerin üretimi bakımından önem arz ediyor.

Kadın Aktivite Merkezi içerisinde kadınlar tarafından hazırlanan Taşpınar Halıları şehrin dokusunu yansıtırken, dünya çapında Aksaray’ı temsil etmeye devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Akmek kurslarımızda devam eden halı dokuma kurslarımız da, binbir emek ve ustalıkla dokunan Taşpınar Halılarımız görenleri büyülüyor” ifadelerine yer verdi.

 

Ağustos Gerçe