Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KAÇEP Sorumlu Başkanı Fidan: Kadın hakları ve değeri üzerine güçlü mesajlar!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Sorumlu Başkanı Nermin Fidan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, mesajında Türk kadınının toplumdaki rolüne dikkat çekerek, kadın haklarının korunması ve kadınların toplumsal sorunlarının çözüme kavuşturulması gerekliliğine vurgu yaptı. 1934’te Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının ülkenin modernleşme sürecinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Özellikle kadınların eğitim, sağlık, istihdam ve siyasi katılım gibi her alanda Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda ilerlediğine işaret eden Fidan, kadının aile yapısında temel bir unsur olduğunu ve toplumun sağlıklı gelişimi için kadınların bilgili, bilinçli ve eğitimli olmasının önemine vurgu yaptı.

Kadınlara yönelik şiddet, ayrımcılık ve istismar konularında da açıklamalarda bulunan Fidan, bu tür olumsuzluklara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Fidan’ın mesajı, kadın haklarına ve kadınların toplumdaki yerine verilen önemi bir kez daha vurgularken, toplumda kadın-erkek eşitliği ve kadınların değerine dikkat çekiyor.

Haber: Fatma Altınok