Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ PARTİDEN KINAMA

aksarayİyi parti İl başkanı

aksarayİyi parti İl başkanı Özkan türemiş yaptığı açıklamada; “İslam İnançlarısözlüğüne göre; müftü: fetva vermeye yetkili din adamı’dır.

fetva:  allahyargısı demektir. müftülük makamı: ayrıştıran, uzaklaştırtan, ötekileştirendeğil birleştiren, kucaklayan bir kurum olmalı, yaradılanı severim, yaradan’danötürü düsturu olmalıdır. yönetici konumunda olanlar tutum ve davranışları ilesorumlulukları hususunda son derece titiz olmak zorundadır. allah her insanıakılla donatmış ve ona sorumluluk yüklemiştir. her yönetici ve bilhassa dinadamlarımızın ilkeleri olmalıdır. bu ilkeler inancımıza kişiliğimize makam vemevkiimize uygun olmak zorundadır. İlkesizlik kişiyi başıboş hedefsiz rotasızkılar. bu durum ise kişilik ve karakter zafiyetine yol açar.

bulunduğu kuruma zarar verir. her türlü çıkar uğruna sıksık karar ve davranış değiştirenler kendi içlerinde ve  toplum nazarında tutarsız itibarsız durumadüşerler. unutmamak gerekir ki; ‘gölge de yaşayanın gölgesi olmaz’ vatanınısevenler ve yurdumuzun gerçeğine dürüst bakanlar iyi yetişmiş din adamlarınınlüzumunu inkar edemezler. İktidar ve güç sahiplerinin konumlarını korumak vedevam

ettirmek adına yaptıkları siyasetin adı asla, allahdavası olarak takdim edilemez. her kim şerrin adamı olmak için uğraşırsauğraşsın bizler hayrın aslanları olmak yolunda mücadele veren cesur yürekleriz.sonuç olarak insanları siyaseten birbirine düşürmek, bu yüce milleti içtenyıkmanın en kolay yoludur. Çünkü insan ilişkilerinin bozulduğu yerde,  maneviyat rahmet ve bereket olmaz. kin vehusumet olur, dargınlık ve küskünlük olur. aksaray müftüsünün şahsıma vecamiamıza yapılan bu davranışı İyİ partİ aksaray teşkilatı olarak kınıyoruz”dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Dondurma ikram edilen çocuklardan Emrehan
Sıradaki Haber Askıda dondurma ile 1550 çocuğu sevindirdi