Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den kadına şiddet tepkisi: Adalet gerçek anlamda sağlanmalıdır!

Aksaray İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Başkanı Naciye Akkuş Türk, 2024’te 311 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek, caydırıcı politikalar eksikliğini ve yargı sistemindeki zaafları sert sözlerle eleştirdi.

Aksaray İYİ Parti Kadın,

Aksaray İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Başkanı Naciye Akkuş Türk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de artan kadın cinayetlerine karşı hükümetin etkisiz kaldığını ifade etti. Açıklamaya İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz ve parti yöneticileri de katıldı.

Başkan Naciye Akkuş Türk, “Son 10 günde 15 kadın, 2024 yılı boyunca ise 311 kadın katledildi,” diyerek ülke genelinde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Gaziantep’te hamile eşini ve dört çocuğunu vahşice katleden bir kişinin olayını hatırlatan Türk, “Bu tablo kabul edilemez” dedi.

Akkuş Türk, Türkiye’de kadın cinayetlerinde adaletin sağlanmadığını, haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin failleri cesaretlendirdiğini söyledi. “Erkek katiller, mahkeme salonlarında mağdurları bir kez daha öldürmektedir” diyen Akkuş Türk, 2019 ve 2021 yıllarına ait bazı örneklerle yargının kadın cinayetlerinde verdiği kararları eleştirdi. Özellikle Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ‘haksız tahrik’ indirimlerinin kadına şiddet davalarında uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını belirten Akkuş Türk, İYİ Parti’nin 16-17 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği “Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı” hakkında bilgi verdi. Akademisyenler, STK temsilcileri, psikologlar ve avukatların katılacağı çalıştayda, disiplinler arası yaklaşımla şiddete karşı kalıcı çözümler üretileceği açıklandı.

Kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için acil ve etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirten Akkuş Türk, “Kadınların eşit haklara sahip olduğu, özgür ve güvenli bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar artık yalnız değil” diyerek sözlerini noktaladı.

Ağustos Gerçe