Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İyi Parti’de belediye meclisi için aday adayları belli oldu

Aksaray İyi Parti’de belediye

Aksaray İyi Parti’de belediye meclis aday adaylarının açıklanmasına adına yapılan toplantı tamamlandı. Toplantıda İYİ Parti’den belediye meclis aday adaylığında bulunan kişiler; Sami Uyar, Bahattin Yücel ve Salih Taş oldu.
Aksaray İYİ Parti İl Başkanlığında belediye meclis üyesi adaylığı heyecanı yaşandı. Vatandaşların katılımına açık olan toplantıda İyi Partili 3 isim aday adaylığını açıkladı. Milletvekili Turan Yaldır, İl Başkanı Sercan Belgemen, İlçe Başkanı Osman Yılmaz ve İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Akkuş Türk’ün katılımıyla gerçekleşen toplantıda belediye meclisi aday adayları konuşma yaptı.

İl Başkanı Belgemen “Her daim inatla parlayan bir güneş oldu”

Aksaray İyi Parti İl Başkanlığında yapılan belediye meclisi aday adaylığı basın toplantısında, İyi Parti İl Başkanı Sercan Belgemen de konuşma yaptı. İl Başkanı Belgemen sözlerinde, “İyi Parti, balçıkla sıvamaya çalışanların karşısında ülkemizin istikbali için her daim inatla parlayan bir güneş oldu… Ve bugün kaç cepheden hedef alınırsa alınsın İYİ Parti’nin güneşi ilk günkü ışıltısını koruyor! İki parti arasına sıkıştırılan aziz milletimize 3. Yol açmak için Mahalli idareler seçimi büyük bir fırsattır. İşte biz, İYİ Parti olarak; bu kutlu göreve talibiz! İYİ Belediyecilik vizyonumuzla, milletimize; her şeyden önce, yaşayan ve yaşatan, şehirler inşa edeceğiz. Can ve mal güvenliğini esas alan, şehircilik anlayışımızla; deprem risklerini yönetebilen; sağlık, gıda, ulaşım ve barınma imkanlarına sahip; afetlere dirençli kentler inşa edeceğiz. “Felaket değil, tedbirsizlik öldürür.” düşüncesiyle; deprem, su baskını, sel ve orman yangınları gibi tüm afetlerde; milletimizin sağlık ve refahını güvence altına alacağız. İYİ Parti olarak; önce Türkiye’yi, sonra Aksaray’ı yepyeni bir belediyecilikle tanıştıracağız. Ranta, yolsuzluğa kurban edilmiş şehrimizi sevgiyle, ahlakla, liyakatle; yani, hak ettikleri gibi nasıl yönetilir; cümle aleme göstereceğiz. Birilerinin keyfini kaçırmaya, rahatını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya, aynen devam edeceğiz!” dedi.

İl Başkanı Belgemen belediye başkan adayı ile ilgili sinyal verdi

İyi Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen sözlerinin devamında “Saygıdeğer Aksaraylı hemşerilerim yarışacak ve kazanacak adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz bugün belediye meclis üyesi aday adaylarımızı çok yakın zamanda da merakla beklediğiniz belediye başkan adayımızı görkemli bir törenle açıklayacağız Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Belgemen’in ardından konuşmalarında kendilerini tanıtan aday adayları Aksaray için hizmet edecekleri vurgusunda bulundular. İyi Parti Belediye Meclisi Aday Adayı Bahattin Yücel, il binasında yaptığı konuşmada, “Aslen Aksaray Ağaçören ilçesi Kurtini köyü nüfusuna kayıtlıyım. 25 yıldır Aksaray merkezde ikamet etmekteyim. Yaklaşık 18 yıldır özel güvenlik sektöründe yöneticilik ve işletme sahibi olarak görev yapmaktayım. Selçuk üniversitesi Halkla ilişkiler Yüksek lisans mezunuyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Bugün sizlerle burada olmanın gururunu ve sorumluluğunu yaşıyorum. İyi Parti Belediye Meclis Üyesi adaylığı için yola çıkmış bulunuyorum. Şehrimizi daha adil, daha şeffaf ve daha yaşanabilir kılmak için bu önemli göreve talip oldum. Amacımız, İyi Parti’nin temsil ettiği ilkeleri benimseyerek, şehrimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, katılımcı bir yönetimle sizlerle birlikte hareket etmek olacaktır. Toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirerek, sizlerin beklenti ve taleplerini dikkate alarak şehrimizi “İyi” lerin kadrosu ile birlikte daha güzel bir şehir haline getireceğiz. Şehrimizi birlikte yönetmek, daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için sizlerin desteğini bekliyorum. Hep birlikte el ele, şeffaf yönetim anlayışımızla halkımıza hizmet etmeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti’den belediye meclis üyeliğine aday adaylığı açıklayan bir diğer isim ise Sami Uyar oldu. Sami Uyar, toplantı kapsamında yaptığı konuşmada, 1985 yılında Aksaray’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Aksaray’da tamamlayıp, Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdim. 2009 yılında eşim mimar Seda Hanım ile birlikte şirketimizi kurup Aksaray’da mimarlık, mühendislik ve müteahhitlik dalında hizmet vermekteyiz. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Siyasete 2014-2019 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliğine seçilerek başladım. Bu dönemde yaptığım çalışmalar neticesinde köylere hizmet götürme birliğine de seçilerek Aksaray’ın her noktasında hizmet etme fırsatı buldum. Ülkücü gelenekten gelen bir kardeşiniz olarak, sayın vekilimiz Turan Yaldır’ın milletvekili seçilmesi ve eski ocak başkanımız Sercan Belgemen’in de il başkanı olarak göreve başlaması neticesinde “Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir ve yalnız bırakılamaz” düşüncesiyle bende yanlarında yer alarak il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Aksaray’da yaşayan bir mühendis olarak belediyecilik anlamında nelerin eksik olduğunu, bu eksikliklerin nasıl giderileceğini de biliyorum. Bu sorunların şehir dışından transfer edilenler ile değil Aksaray’da yaşayan bizim gibi Aksaray sevdalısı beyinlerle çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Bundan dolayı “Bende varım!” diyerek 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İyi Partiden belediye meclis üyeliğine adayım” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti’den yerel seçimlerde belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerden birisi de Salih Taş olurken, Taş toplantıda yaptığı konuşmada, “1975 Ortaköy doğumluyum, 1978 yılından bu yana Aksaray merkezde ikamet etmekteyim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Aksaray’da tamamladım akabinde 1996 yılında vatanı görevimi yaptım. 2002 yılında Aksaray sanayisinde birlik otomotiv yedek parça işyerimi açarak bilfiil 20 yıl sizlere hizmet ettim. 2008 2015 yılları arası ülkücü camiada il ve ilçe yönetiminde görev aldım sanayideki faaliyetimi sonlandırıp, toprakta hayat bulduğum, tarım üretim işletme faaliyeti ile devam etmekteyim. Aksaray’da yeni bir çağ açacağımıza inandığımız genç dinamik bir kadroyla yolumuza kaldığımız yerden devam etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Söz konusu Aksaray olunca ve sevdiğimiz, değer verdiğimiz, kadrolar oluşunca, bende bir Aksaray sevdalısı olarak bu iyi kadroda katılma kararı aldım. Aksaray’ın sorunlarına hâkimim, yıllarca hep sosyal medyadan yapılan yanlış projeleri eleştirdim, doğru projeleri takdir ettim kısmet olursa 5 yıllık değil 50 yıllık projelere imza atmak için, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Aksaray merkez belediye meclis üyeliğine aday adaylığımı açıklıyorum” sözlerine yer verdi.

Aksaray İyi Parti İl Binasında düzenlenen toplantıya, İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, İl Başkanı Sercan Belgemen, İlçe Başkanı Osman Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Naciye Akkuş Türk, İyi Partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz