Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Milletvekili Yaldır’dan Sert Eleştiri: “Sağlıkta Çağ Atlamak Böyle mi Oluyor?

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM’de, Türkiye’nin sağlık sistemi hakkında konuşma yaptı. Konuşmasında sağlık sistemini eleştiren Yaldır, “Sağlıkta çağ atlamak böyle mi oluyor?” ifadelerini kullandı.

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünde Türkiye’nin sağlık sistemini eleştiren bir konuşma yaptı. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetten, randevu sistemine kadar sağlık hizmetlerini eleştiren ve bu hizmetlerin düzenlenmesi gerektiğini aktaran Yaldır, “2003 yılında iktidar partisi tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı maalesef iflas etmiştir. Malumunuz Sağlık Sistemi ülkemizde yıllardır can çekişiyor. Görevi vatandaşlara sağlık hizmeti vermek olan Hastaneler bu görevi yerine getiremez hale gelmiş durumda. Geçmişte sağlık alanını kapsayan tüm meslekler en saygın meslekler arasında iken, bugün tıkanan sağlık sistemi yüzünden, sağlık çalışanları hastaları ile karşı karşıya gelmekte ve sağlıkta şiddet her geçen gün tırmanmaya devam etmektedir. Bu sağlıkta şiddetin sorumlularından biri de randevu sistemini bir türlü düzene koyamayan bakanlığın bizzat kendisi değil midir?” ifadelerini kullandı.

“Mevcut Durumdan Kimse Memnun Değil”

Sözlerine devam eden Yaldır, “İktidar, “Sağlıkta Çağ Atlıyoruz” diye övünüyordu, nasıl bir çağ atlayış ki anlamak mümkün değil. Mevcut durumdan hekimler de memnun değil hastalar da. Bugünkü işlemeyen sağlık sisteminde polikliniklerde çalışan hekimlerimiz hekim eksikliğinden dolayı makina gibi hasta bakmak zorunda kalıyor.  Gelişmiş ülkelerde muayene süreleri ortalama 20 dakikada bir hasta iken, sağlıkta çağ atlayan ülkemizde doktorlarımız her 5 dakikada bir hasta bakmak zorunda kalıyor. Haliyle muayene kalitesi de dünya standartlarının altına düşüyor.” diye konuştu.

“Sorunlara Bulunan Çözümler Daha Büyük Sorunlara Sebep Oluyor”

“Sağlık sistemiyle ilgili sorunlara çözüm aranırken bulunan çözümler daha büyük sorunlara yol açtığını ifade eden Milletvekili Yaldır, “Ülkemizdeki sağlık sistemi o kadar çökmüş durumda ki Sağlık Bakanlığı panik içerisinde çözüm yolları arıyor. Ancak buldukları çözümler daha da büyük sorunlara sebep oluyor. Koca koca hastaneler yaptınız, içinde işleyen bir sistem de yok düzen de…” sözlerine yer verdi.

“Bazı Hastanelerde 1 Yılı Aşan Sürelerde Randevu Veriliyor”

Randevu sistemini örnekler vererek eleştiren Yaldır, “Aylar sonrasına alabildiği ameliyat randevusuna gidemeden vefat eden hastalarının haberlerini üzülerek izliyoruz. Hamile bir vatandaşımızın karnındaki bebeğinin kontrolü için doğum sonrasına ultrason randevusu verildiği bilgisini hayretler içerisinde dinliyoruz. Sağlık Bakanlığının bu randevu krizini, doktorlara 7 / 24 mesai uygulaması ile çözmeye çalışması daha büyük krizlere sebep olacaktır. Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği sistemini güçlendirilip, sevk sistemini işlevsel hale getirerek hastanelerdeki hasta yükünü hafifletip, vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmalıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Hakan Hidayet Deniz