Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Güzelyurt belediye başkanı adayı Turan; “Biz laf söz üretmeye çamur atmaya değil hizmet etmeye geliyoruz”

İYİ Parti Güzelyurt belediye başkanı adayı Hazım Turan yeniden yapılacak seçim öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Güzelyurt belediye

İYİ Parti Güzelyurt Belediye Başkanı Adayı Hazım Turan,31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Güzelyurt Belediye Başkanlığını 549 oy alarak, rakibi AK Parti’nin adayı Ünal Demircioğlu‘na bir oy ve MHP adayı Sadullah Er’e de on iki oy fark atması sonucu kazanmıştı.

Seçimlerin hemen ardından AK Parti tarafından Güzelyurt seçimlerine kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesi ile itiraz edildi. Yapılan itiraz il ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek, 2 Haziran 2024 Pazar günü seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

İYİ Parti Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Hazım Turan Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili hemşerilerim, 31 Mart tarihinde yapılan seçimi bildiğiniz gibi sizlerin takdir ve oylarıyla birinci parti çıkarak kazanmıştık. Ancak seçimden önce planlanarak kurulmuş olan komplo sonucu mazbatamızı alıp görevimize başlayamadık. Kurulan komplo aynen şöyle gelişmiştir. Seçimlerin yenilenmesi iki kısıtlı vatandaşımızın oy kullanması sonucu gerçekleşen bir olaydır” dedi.

Turan konuşmasının devamında ise; “Bu kısıtlı vatandaşlarımız hepinizin de bildiği tanınan ve bizimle ilgisi olmayan kişilerdir. Fakat buradaki önemli noktalar şunlardır. Seçmen listesinde bu vatandaşlarımızın isimleri karşısında kısıtlı yazması gerekirken ne hikmetse yazmamıştır. Bunlardan Şaban isimli hemşehrimizin ilk seçmen listesinde ismi yokken askı itiraz süresi içerisinde bir aday tarafından götürülerek, bizzat yazdırıldığı vasisi tarafından kalabalık bir ortamda söylenmiştir.  Bunlar planlanarak yapılmış ve seçimi kaybettikleri anda devreye sokacakları komplolar olduğu için seçimin ertesi günü koştura koştura bunlarla ilgili ilgili itiraz başvurusu yapmışlardır” ifadesini kullandı.

‘Biz laf söz üretmeye çamur atmaya değil hizmet etmeye geliyoruz’ diyen Turan; “Kurulan bu oyların kimlere kullanabileceğini de halkımızca bilinen bir gerçektir.  Hepinizce malum olan ve olmayan birçok bilgi bazı insanlar tarafından bizlere ulaştırılmış ve yayınlamamız istenmiştir ama bizim aldığımız terbiye ve edebimiz gereği bunlara itibar etmedik. İftira, yalan dolan, aciz ve basit insanların işidir. Hileyi, yalanı, iftirayı kendilerine hak sayanlara dersini vermek ve yapılan haksızlığa dur demek sizlerin elindedir.  Biz laf söz üretmeye çamur atmaya değil hizmet etmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece hizmet düşünür, hizmet üretiriz diyen Turan; “Biz hakkımızı adalet çerçevesinde ararız ve arıyoruz. Gerek halkımıza yapılan bu çirkin oyunu gerekse yapılan iftiraların hesabını adalet önünde soracağız ve sonuna kadar da bu işin arkasını bırakmayacağımız tüm hemşehrilerimin emin olsunlar. Biz artık inanıyoruz ki vicdan sahibi her hemşehrimiz yapılan bu haksızlığa sessiz kalmayacak ve sandıkta oyunlarla engellenen mazbatamızı bize verecek.  Bizden kavga, huzursuzluk bekleyenler boşa beklersiniz. Biz sadece hizmet düşünür, hizmet üretiriz. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya adayız” dedi

Haber: Fatma Altınok