Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Aksaray il başkanı kim olacak?

İYİ Parti Başkanını arıyor

İYİ Parti Başkanını arıyor

İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal, 6 aylık il başkanlığı görevinden geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.

İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal’dan boşalan il başkanlığına kimin atanacağı konusunda meraklı bekleyiş başladı.

22 Ocak 2023 tarihinde yapılan İYİ Parti il kongresinde Cumali Asal, Parti delegelerinin tam desteğini alarak partisinin il başkanı seçilmişti. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde Millet ittifakı İYİ Parti çatısı altında seçimlere katılmış 1 ve 3.sıra adaylar İYİ Parti’den Turan Yaldır ve Naciye Akkuş Türk ile 2 ila 4’ncu sıra adaylar ise CHP’li Ali Abbas Ertürk ve Gürsel Keskin’in isimleri seçimlere gidilmişti.

Seçimlerin ardından İYİ Parti, Millet ittifakı ile birlikte 63 bin küsur oy alarak Turan Yaldır’ı TBMM’sine göndermişti.

Yerel seçimlere hazırlanan İYİ Parti’de, il Başkanı Cumali Asal’ın istifası ile boşalan yere kimin aday ve başkan olacağı da kamuoyunda merakla bekleniyor. İl Başkanlığı ile birlikte İYİ Parti yönetim kurulunda da değişiklik olup olmayacağı da kamuoyu tarafından tartışılıyor.

2024 yılında yapılacak Yerel seçimlerde gücünü ortaya çalışan İYİ Parti Aksaray teşkilatında yeni bir başkan ve yönetimle, Belediye Başkanlıkları, İl Genel Meclisi Üyelikleri, Belediye meclisi Üyelikleri seçimlerinde İYİ Parti Aksaray siyasetinde söz sahibi olmak için girişim ve çalışmalarını da artırması bekleniyor. Haber: Ağustos GERÇE