Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti 6 yaşında

İYİ Parti 6 yıl

İYİ Parti 6 yıl önce bugün kuruldu. Meral Akşener liderliğinde 25 Ekim 2017 yılında kurulan İYİ Parti, Türkiye’nin siyaset faaliyetlerine yön veren bir parti haline geldi.
Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması olarak “İYİ Parti” şeklinde olup simgesi güneş ve parti ismini tamamlayan Türklerin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazıldı.
İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ayrılarak Meral Akşener ve tanınmış isimler tarafından kuruldu. 25 Ekim 2017 yılında kurulan parti kuruluşundan bu yana 6 yıl geçti.
İYİ Parti siyasi kariyerini yükselterek, Türkiye’nin birçok yerinden TBMM’de 44 tane Milletvekili bulunuyor. İYİ Parti’nin “Milletiyle Beraber, İlelebet Muzaffer Rotamız net, pusulamız millet” mottosuyla siyasi çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
İYİ Parti, 5 Mayıs 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SAADET) ve Demokrat Parti (DP) arasında bileşerek daha sonrasında ise Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi de dahil olarak Millet İttifakı çatısında birleştiler.
25 Ekim 2023 tarihinde yani bugün İYİ Parti kuruluşunun 6. yılını kutluyor.
Haber: Fatma Altınok