Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞVEREN VE İŞÇİ BU FUARDA BULUŞACAK

İŞkuraksaray Üniversitesi konferans salonunda

İŞkuraksaray Üniversitesi konferans salonunda 03 aralık 2018 pazartesi günüdüzenlenecek olan etkinlikte işverenler ile iş arayanları buluşturacak.  

aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ yapmış olduğu açıklamada;

“büyükfirmalarla iş görüşmesi, staj ve iş imkânı, destek programları, girişimcilikkursları, konferansları ve çalıştayları program boyunca gerçekleşecektir.

yÜzlercegenÇe İŞ, staj ve gİrİŞİmcİlİk kursu İmkÂni

cumhurbaşkanımızsayın recep tayyip erdoĞan’ın talimatlarıyla başlatılan, aile Çalışma ve sosyalhizmetler bakanımız sayın zehra zümrüt selÇuk öncülüğünde yürütülen, milliİstihdam seferberliği kapsamında; çok sayıda iş arayan ve işvereni aynı mekândave zamanda buluşturmak, İş arayanların ve öğrencilerin firmaları ve işgücüpiyasasını tanımasını, iş/staj ve kariyer imkânlarını öğrenmesini, görüşme vebaşvuru yapmak isteyenlerin işverenler ile buluşmasını sağlamak, İşgücüihtiyacı olan firmaların kuruma kayıtlı hazır ve diğer iş arayanları tanımasıve ihtiyacını bu kişiler arasından karşılamasını sağlamak ve Üniversite-sanayiişbirliğine katkıda bulunmak amacıyla aksaray valiliği himayelerinde,  aksaray belediyesi, aksaray Üniversitesi, ahilerkalkınma ajansı, ve ticaret ve sanayi odası işbirliğiyle aksaray Çalışma ve İşkurumu (İŞkur) müdürlüğü tarafından “aksaray kariyer ve İstihdam günü”etkinliği düzenlenecektir.

İstİhdaminenlerİ tÖrenİnde ÖdÜller sahİplerİnİ bulacak

ayrıcaÇalışma hayatında milli seferberlik kapsamında istihdamın enleri törenigerçekleşecektir. tören kapsamında en fazla kadın, en fazla engelli, en fazlagenç istihdamı, en fazla ihracaat, en büyük inovasyon ve ar-ge yatırımcıları,en genç girişimciler başta olmak üzere çeşitli kategorilerde firmalara plaketleritakdim edilecektir.

protokolkonuşmalarının yanı sıra kişisel eğitim ve gelişim uzmanı sıtkı aslanhantarafından söyleşi gerçekleştirilecektir.

3aralik 2018 karİyer gÜnlerİ baŞliyor!

3aralık 2018 pazartesi günü saat 09:30’da aksaray Üniversitesi konferanssalonu’nda organize sanayi bölgesindeki ve istihdama katkı sağlayan mercedes,sÜtaŞ, brİssa, doĞuŞ, eroĞlu (colİn’s), aĞaÇli, mysİlo başta olmak üzere  çok sayıda dev firmanın katılımıylagerçekleşecek kariyer ve İstihdam gününde, yerel yönetimler, üniversiteler,ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile sanayici ve işletmeci işbirliğinde, yereldüzeyde işgücünü arz edenler ile talep edenleri bir araya getirerek; meslekieğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğininsağlanması planlanmaktadır. ayrıca öğleden sonraki oturumda dev markalarıninsan kaynakları yöneticileri, öğrenciler ve iş arayanlarla buluşacaktır.

22eskİ hÜkÜmlÜ ve engellİye 50.000tl’ ye kadar hİbe Çekİ daĞitim tÖrenİ

3aralık dünya engelliler günü münasebetiyle kariyer günleri kapsamında 22engelli ve eski hükümlü vatandaşımıza 50 bin tl’ye kadar hibe desteği çekdağıtım töreni gerçekleşecektir. Çeşitli alanlarda kendi işini kuracak olandezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızortaköy, ağaçören, sarıyahşi, güzelyurt, gülağaç, eskil ve aksaray merkezdekendi işlerinin patronu olacaklardır.

bilindiğiüzere 2018 yılı içerisinde 82 engelli ve eski hükümlü 50 bin tl’ye kadar hibekredisine hak kazanmış olup aksaray ili dezavantajlı projelerinde türkiyebirincisi olmuştur. engelliler günü münasebetiyle programda ayrıca engellimehter grubu icrası gerçekleşecektir.

100genÇ gİrİŞİmcİye gİrİŞİmcİlİk sertİfİkalari daĞitilacaktir.

aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlar ileişbirliği içerisinde 2018 yılında 700 girişimciye uygulamalı girişimcilikeğitimi sertifikası dağıtılmış ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alankadınlar, gençler, eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımız kendi işlerinikurmuşlardır. 50 bin tl’ye kadar hibe desteğinin sağlandığı teşviklerin önkoşulu uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikasıdır. Üniversite ileişbirliği  içerisinde 100 kişilikuygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiş olup sertifika dağıtım töreni kariyergünlerinde gerçekleşecektir. ayrıca gençlerimizin talepleri doğrultusunda yeniuygulamalı girişimcilik eğitimi kursları açılacaktır” dedi.

habermerkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

12 Haziran 2024, Çarşamba Aksaray
Sıradaki Haber Aksaray ve ilçelerindeki bugün ki nöbetçi eczaneler!