Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstiklal Mahallesi Muhtar Adayı Fatımana Alan; “Benim tek derdim hizmet etmektir”

Aksaray’da yerel seçimlere doğru

Aksaray’da yerel seçimlere doğru giderken, muhtar adaylarının çalışmaları da ön plana çıkıyor. Aksaray İstiklal Mahallesi Muhtar Adayı Fatımana Alan, şehrin kadın muhtar adaylarından birisi olması ile ön plana çıkarken, adaylığına yönelik açıklamalarda bulundu.

İstiklal Mahallesi Muhtar Adayı Fatımana Alan, kendisi ve adaylığı hakkında yaptığı açıklama kapsamında; “Yenikent Kasabasında doğdum, büyüdüm. Evliyim ve üç kız çocuk annesiyim. İkamet ettiğim İstiklal Mahallesi’nin çok bakımsız ve ilgisiz olduğunu herkes gibi ben de gördüm. Beni tanıyanlar bilir ki mücadeleci bir yapım vardır. Muhtar olduğumda ben bu işi yaparım dedim ve hizmet için aday oldum. Mahallemizin çok eksikleri var. En başta yolları bozuk, çevre düzenlemesi ve temizlik yok. Parkları düzensiz. Mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını bildirmek için geleceği bir muhtarlık ofisi bile yok. Muhtar olursam ilk yapacağımız hizmetlerden biri muhtar odası/ofisi yapmak. Ev gezmelerinde kadınlardan en çok duyduğumuz konulardan biri bizim muhatap olacağımız, derdimizi anlatacağımız kimse yok diyorlar. O yüzden ben de bir kadın ve bir anne olarak önceliğimiz mahallemize bir muhtar odası yaptırmak. Böylelikle mahalle sakinlerimiz muhtarlarına daha kolay ulaşır. Sakinlerimizin isteklerine daha çabuk çareler buluruz” diyerek sözlerine başladı.

Muhtar adayı Alan, “Benim tek derdim hizmet etmektir. Mahallemi, hizmet etmeyi, sorunlara çare bulmayı, üretmeyi çok seviyorum. Biliyorsunuzdur benim mesleğim eğitmenliktir. El sanatları ve kuyumculuk üzerine ben 10 yıldan beridir kurs veriyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Beş yıl boyunca bu mesleğin eğitimlerini aldım. Çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini almaya hak kazandım. Kuyumculuk üzerine uygulamalı sınavına girerek bütün belgelerimi tamamlandıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi’nde görev yapmaya başladım. Şu anda kendi kurduğum kuyumculuk atölyemde Halk Eğitimi Merkezine bağlı olarak Aksaray Kültür Merkezi’nde El Sanatları ve Kuyumculuk üzerine ev hanımlarına yönelik kurslar vermekteyim. Şu anda aktif bir şekilde ev hanımları el sanatları ve kuyumculuk alanında ürünler üretiyorlar. Ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Benim hedefim bütün ev hanımlarına ulaşmak. Gelin hep birlikte üretelim. Kazanıp kazandıralım. Sizlere şunu söylemek isterim ki kadın isterse her işin üstesinden gelir. Bunun için de mahallemizi canlandırmak istiyoruz. Siz bana güvenin ve yanımda olun. Sizlerle başaramayacağımız hiçbir şey yok” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Celil Acar