Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSTİHDAMDA İLK SIRALARDAYIZ

2019 yılı ocak ayı

2019 yılı ocak ayı İl istihdam ve mesleki eğitim kurulutoplantısı aksaray valisi sayın ali manti’nın başkanlığında kurum vekuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla, aksaray ticaret sanayi odası toplantısalonunda gerçekleşti.

toplantıda vali ali manti 2018 yılında Çalışma hayatında milliseferberlik kapsamında İlimiz özelinde ve türkiye genelinde sağlanan başarılıçalışmaların ve yakalanan hedeflerin 2019 yılında da devam etmesini temennietti.

aksarayİstihdamında türkiye’de İlk sıralarda

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ ise 2018yılının genel değerlendirmesini yaptı. 2018 yılı aksaray Çalışma ve İş kurumu İlmüdürlüğü’ne her geçen gün iş arayanların ve işverenlerin önemli adresiolduğunu, kayıtlı işgücü uygun eşleştirmeler ile işe yerleştirildiğini, 2018yılında aksaray İlinin türkiye genelinde en fazla kadın istihdamında türkiye 4.sügenç işe yerleştirmede türkiye 10. su engelli işe yerleştirmede türkiye 7. si yükseköğrenimmezunu işe yerleştirmede türkiye 4. sü engelli ve eski hükümlü hibe projesindetürkiye 1. si olduğunu belirtti. 

ayrıca dezavantajlı gruplar içerisinde yer alankadınlara, gençlere engelli eski hükümlülere ve iş arayan vatandaşlara yönelikaktif işgücü programları kapsamında yaklaşık 35 milyon tl ödenek tahsisedildiğini dile getirdi.

İşbaşı eğitimprogramlarına 2018 yılında yoğun ilgi.

İmalat, toptan ve perakende, ticaret, ulaştırma depolama,idari ve destek hizmet faaliyetleri başta olmak üzere bir çok farklısektörlerde gençler bir taraftan deneyim kazandılar, bir taraftan da ücretleriİŞkur tarafından ödenerek işgücü piyasasında ciddi tecrübe elde ettiler. budoğrultuda işbaşı eğitim programı kapsamında 1.100 kişi istihdam edildi. toplumyararına program kapsamında 2.237 açık iş işe yerleştirmelerinde 4.500 kişi işeyerleşti.

İş ve meslek danışmanları tarafından 33.465 kişiye işdanışmanlığı, meslek danışmanlığı, iş arama becerileri danışmanlığı ile meslekseçimi danışmanlığı gerçekleşti.

Çocuk İşçiliği İlemücadelede kararlıyız

İl İstihdam ve meslek eğitim kurulunda cumhurbaşkanımızsayın recep tayyip erdoĞan tarafından açıklanan ii. 100 günlük icraatprogramında 81 ilde çocuk işçiliği ile mücadele biriminin oluşturulmasıtalimatları doğrultusunda çocuk işçiliği mücadele biriminin kurulması ve çocukişçiliğinin önlenmesi ile ilgili eylem planı üzerine toplantı gerçekleştirildi.

genç işsizliği veneet raporu masaya yatırıldı.

bir diğer gündem maddesi ise aksaray Çalışma ve İş kurumuİl müdürlüğü tarafından hazırlanan aksaray’da genç işsizliği ve gençlerde neetkonuları üzerine görüşüldü. dezavantajlı gruplar olarak ifade edilen gençleringenç işsizliği ne ve gençlerde ne istihdamda ne de eğitimde yer almama sorunununaksaray özelinde incelendiği neet rapor üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. aksaraytr71 bölgesi içerisinde kendi bölgesi deki en fazla nüfusa sahip olup 15 – 24yaş aralığında toplam 67.512 genç bulunmaktadır ve 100’de 16,8 lik orana sahiptir.aksaray genç istihdamında türkiye 10. olup ayrıca yüksek öğrenim mezunu işeyerleştirmede türkiye 4. sü olarak yer almaktadır. buna ilave olarakaksaray’ın genç işsizliğin de kendi bölge ortalamasının altında olduğugörülmektedir.

geçici mevsimliktarım işçileri konusu görüşüldü.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğüne 2019 yılıiçerisinde ilimize gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ile ilgili başbakanlıkgenelgesi kapsamında saha çalışmaları hakkında bilgi verilerek aksaray valiliğiöncülüğünde İŞkur İl müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planı raporudoğrusundaki çalışmalar değerlendirilmiştir.

22 engelli ve eskihükümlü ye 50.000 tl hibe desteği,

2019/1 hibe projeleri kapsamında aksaray’da 13 engelli ve9 eski hükümlü kendi işlerini kurmak için projeleri ile İŞkur’a müracaat etmişolup, projeleri İl İstihdam kurulunda onaylanarak bakanlığa gönderilmiştir. uygungörüldüğü takdirde 2018 yılındaki 82 engelli ve eski hükümlü projesinde olduğugibi 22 vatandaşımız kendi işinin patronu olacaktır.

İşgücü piyasasıanaliz raporu görüşüldü.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü olarak tÜİktarafından belirlenen 20 üzeri işçi çalıştıran 412 iş yerine iş ve meslekdanışmanları tarafından gerçekleşen saha çalışması İl İstihdam ve meslekieğitim kurulunda değerlendirildi. İpa raporumda 2019 yılında aksaray’daişyerlerinin % 32.4’ü istihdam artacağı yönünde cevap vermiştir. aksaray ilindebulunan iş yerlerinin %83 İŞkur hizmetlerinden faydalanmaktadır. bu rakam türkiyeortalamasının üzerindedir. aktif işgücü programlarında bilhassa işbaşı eğitimprogramları,  girişimcilik eğitimleri vemeslek edindirme kurslarında son dönemde ciddi bir artış olduğu gözlenmiş olupkadın istihdamında aksaray türkiye genelinde 4. sırada yer almaktadır.  İşverenlerin geçmiş yıllara nazaran cinsiyetayrımı yapmaksızın kadın istihdamında bir önceki yıla göre %24,3’lük artış ileyani %40,3 ulaşan düzeyde açık iş taleplerinde kadınlara yer verilmektedir. İparaporunda ayrıca temininde güçlük çekilen meslekler en fazla istihdam artışı veazalışı getiren meslekler ile istihdama dair saha çalışmaları değerlendirildi.

toplantıya aksaray valisi ali manti, vali yardımcısımustafa tÜrkcan, aksaray belediyesi, aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü,aksaray Üniversitesi, ticaret ve sanayi odası başkanlığı, esnaf ve sanatkârlarodaları birlik başkanlığı, sanayi ve teknoloji İl müdürlüğü, İl Özel İdaresigenel sekreterliği, ticaret İl müdürlüğü, ahiler kalkınma ajansı aksarayŞubesi, İl milli eğitim müdürlüğü, türkiye sakatlar konfederasyonu aksaray İltemsilcisi, türkiye İşveren konfederasyonu aksaray İl temsilcisi, türkiye İşçi konfederasyonuaksaray İl temsilcisi, hak-İŞ konfederasyonu aksaray İl temsilcisi, organizesanayi bölge müdürlüğü, kosgeb, sosyal güvenlik İl müdürlüğü ile aksaray kadın girişimcilerderneği katıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ağaçören İlçesinde faaliyet gösteren
Sıradaki Haber Ağaçören’de Eğitim Yılı Kapanışında Öğretmenlere Özel Kahvaltı!