Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte beklenen öğretmen maaşı zammı; Maaşlar 57.000TL kadar çıkacak!

Türkiye’de memurlara yapılacak olan

Türkiye’de memurlara yapılacak olan Temmuz ayı zammı kapsamında öğretmenlerin, alacakları zam oranlarına göre elde edecekleri net maaş tutarına yönelik bilgi merak konusu oldu. Türkiye’de 6 aylık enflasyon da göz önünde bulundurulduğunda Temmuz ayında öğretmenlerin eline geçmesi planlanan net maaşın 57 bin TL civarında olacağı konuşuluyor.

Temmuz ayından memurlara yapılacak olan yüzde 10 zammın yanı sıra Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre 6 aylık enflasyon farkının da, yapılacak olan zam ile kapatılması hedefleniyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda öğretmenlerin alacakları zam oranı aşağı yukarı belli olurken net maaş is 57 bin TL civarında seyrediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında görev yapan öğretmenler, kıdemlerine göre maaş alıyorlar. Öğretmenlerin maaşlarını, kadro ve dereceleri belirlerken; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik gibi unsurlar da göz önünde bulundurulduğunda öğretmen maaşlarını belirleyen kriterler çoğalıyor.

Türkiye’de öğretmenlere 2024 yılının Ocak ayında yapılan zammın ardından 1’inci derecenin 4’üncü kademesindeki öğretmen maaşı 47 bin 500 TL civarında yer almıştı. Bu rakama yüzde 10’luk zam ve TÜİK enflasyon verileri de eklendiğinde ise 1’inci derecenin 4’üncü kademesindeki öğretmenlerin alacağı öngörülen maaş ise 57 bin TL civarında oluyor.

Haber Merkezi