Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddeti Aksaray’ın akademik camiasında şiddetle kınandı

Aksaray Üniversitesi’nin içerisinde bulunduğu

Aksaray Üniversitesi’nin içerisinde bulunduğu YÖK’e bağlı yükseköğretim kurumları eş zamanlı olarak ortak basın bildirisi yayımladı. Yayımlanan basın bildirisinde esas gündeminde, İsrail’in Gazze’ye yönelik uygulamış olduğu şiddet konusu yer aldı.
Haftalardır dünyanın en önemli gündemi arasında yer alan İsrail ve Filistin halkı arasında gerçekleşen savaşta, orantısız güç kullanılan anlar yaşandığına dair tepkiler yükseliyordu. İsrail’in, Gazze’de bulunan El- Ehli Arap Hastanesini bombalamasının ardından tüm dünyada İsrail’e gösterilen tepkiler çığ gibi büyürken YÖK kapsamında yer alan kurumlar ve Aksaray Üniversitesi de konu hakkında sessiz kalmadı.
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, konu hakkında yapılan açıklama kapsamında; “İsrail’in Filistin halklarına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim 2023 günü Gazze’deki El- Ehli Arap Hastanesini hedef alarak aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınıyoruz. Söz konusu saldırılar sırasında hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur. Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal son bulması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. Bu bağlamda akademik camia olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe