Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşporta gözlükler gözlere zarar veriyor

İşporta gözlükler gözlere zarar

İşporta gözlükler gözlere zarar veriyor
Güneşli günlerin olmazsa olmazı birbirinden şık modelleriyle güneş gözlükleri vatandaşların gözlerinde görülmeye başlandı. Aklens Optik yetkilisi Muammer Küçüker, ucuz gözlük takanlara uyarılarda bulundu.
Küçüker, yaz aylarında sıklıkla kullanılan güneş gözlüklerinin kış aylarında da kullanılmasını öneriyor. Hem kış hem yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımına dikkat çeken Aklens Optik yetkilisi Muammer Küçüker , “ Ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneşin zararlı ışınları gözleri her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Güneşin sıcak yüzünü gösterdiği Aksaray’da da yaz aylarında doğal olarak güneş gözlüğü kullanımı yaygınlaşıyor.
İŞPORTA GÖZLÜKLER GÖZLERE ZARAR VERİYOR
Rastgele satın alınan güneş gözlüklerinin göz sağlığına verdiği zarara dikkat çeken Aklens Optik yetkilisi Muammer Küçüker, “Piyasada satılan işporta güneş gözlüklerinin camları boyama olduğundan dolayı o gözlüklerin de gözlere zararı var. İnsanlara sertifikalı güneş gözlüklerini kullanmalarını tavsiye ediyorum. Bugün kalitesiz olan bir ayakkabı nasıl ayağa zarar veriyorsa aynı şekilde kalitesiz ve çakma olan gözlükler de gözlere zarar verir” ifadelerini kullandı.
GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ SADECE YAZIN DEĞİL HER ZAMAN TAKILMALI
Güneş gözlüklerinin hemen hemen senenin her mevsiminde kullanılması gerektiğinin altını çizen Küçüker,“Bulutlu, rüzgârlı, güneşli ve yağışlı tüm havalarda muhakkak güneş gözlükleri takılmalıdır. Katarak oluşumunun en büyük nedeni güneş ışınlarının dikey gelmesinden kaynaklıdır. İnsanlar sadece yazın gözlük takıldığını biliyor ya da öyle düşünüyor fakat güneş gözlüğü her zaman takılacak olan bir şeydir. Orada gözlük takılmasının amacı yazın gözünüzü sıcaklıklardan korumak değil, yaz kış demeden gelen güneş ışınlarından gözlerinizi korumaktır” dedi.
GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN FİYATLARI UYGUN OLSA HERKES TAKACAK
Gözlük fiyatlarının pahalı olmasından dolayı insanların orijinal gözlük alamadıklarını söyleyen Küçüker, “Güneş gözlüğü fiyatları yaklaşık olarak 700 lira ile 1500 arasında değişebiliyor. Onun daha üst segmentleri ise markadır, markalar ise biraz daha pahalı oluyor. Pahalı oldukları için insanlarımız maalesef kullanamıyor. Güneş gözlükleri pahalı olmasa belki de tüm insanlarımız orijinal güneş gözlükleri takacak ve katarak hastalığı ortadan kalkacak” ifadelerine yer verdi. Haber: Fatma ALTINOK