Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSLAM GENÇLİĞİ KONFERANSI YAPILDI

aksaray İl müftüsü cemalettin

aksaray İl müftüsü cemalettin bal, 12 Şubat 2019 salıgünü toki akşemsettin kız anadolu İmam hatip lisesi öğrencilerine İslamgençliği hakkında konferans verdi.

toki akşemsettin kız anadolu İmam hatip lisesiöğrencilerine müslüman gençliği konulu konferans veren İl müftüsü cemalettinbal yaptığı konuşmasında “sizleri seviyoruz, sizlerden her birinizin bizimyanımızda ayrı bir yeri var. Çünkü siz kıymetlisiniz. allah katındakıymetlisiniz, bizim gözümüzde de kıymetlisiniz. ancak bu kıymeti iyi idraketmek gerekiyor. biz bu kıymetin bilincinde olmalıyız. İslam âlimleri herinsanın kalbi allah’ın nazargahı olduğunu söylüyor. ben bir kul olarak cenabıhak teala’nın her an benim kalbimi murakabe ettiğini, her an kalbime baktığınıidrak edebildim mi? İdrak ettiğim zaman bitmiştir. evet, her insanın kalbiallah’ın nazargahıdır ama insan gaflette ise o zaman bunun bir kıymeti yoktur.”dedi.

ayrıca İl müftüsü cemalettin bal, “hayal vehedeflerinizde doktor, mühendis ya da herhangi bir meslek dalı olabilir. fakather şeyden önce iyi bir müslüman, örnek bir şahsiyet olmak için gayretgöstermelisiniz. ve hayallerinizi, rüyalarınızı hz. peygamber sevgisi ve hz.fatıma, hz. aişe ve hz. hatice annelerimiz inşa etmeli. İşte sizler bunlarıörnek almalısınız.” dedi.

akabinde İl müftüsü cemalettin bal, toki akşemsettin kızanadolu İmam hatip lisesi ve toki akşemsettin İmam hatip ortaokulu ileyapılacak projeler içerisinde müftülüğümüzce umreye gönderilecek öğrencilerhakkında bilgilendirmede bulundu. oldukça verimli geçen konferanslarındandolayısıyla öğrenciler İl müftüsü cemalettin bal’a teşekkür ederek bu türaktivitelerin devamını talep ettiler.

okul İdaresi, İl müftüsü cemalettin bal’ın tokiakşemsettin İmam hatip lisesi öğrencileriyle yaptığı programdan ziyadesiylememnun olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da emniyet ekiplerine yönelik moral
Sıradaki Haber İçişleri Bakanlığı’nın Desteklediği Etkinlik: Aksaray Polisine Moral Dopingi!