Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR’un Verileri Belli Oldu: İş Arayanlar İçin En Çok Aranan Meslekler!

İş arayanlar ve meslek

İş arayanlar ve meslek sahibi olanlar için önemli bilgiler içeren İŞKUR’un son verileri, Türkiye’de hangi meslek dallarında eleman açığının arttığını gözler önüne seriyor.

Son dönemde özel sektör, en çok özel güvenlikçi, turizm-otelcilik elemanı, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi, garson ve satış elemanı arıyor. İŞKUR’un Nisan ayı istatistiklerine göre, ağırlığı özel sektörden oluşan işverenlerin 230 bin elemana ihtiyacı varken, bu pozisyonların sadece 100 bini doldurulmuş durumda.

İmalat sanayisinde ise ilk 4 ayda eleman açığı sayısı 341 bini geçerken, onu idari hizmet faaliyetleri izliyor. Bu sektörde 128 bin 468 açık iş pozisyonu bulunuyor. Toptan ve perakende ticaret sektöründe de 113 bin 509 eleman açığı mevcut.

Nisanda en çok açık iş pozisyonunun özel güvenlik görevlisi mesleğinde olduğu görülüyor. İşverenlerin İŞKUR’a bildirdiği verilere göre, bu meslek grubunda 22 bine yakın eleman aranıyor. Reyon görevlisi pozisyonunda 16 bin 790, konfeksiyon işçisi pozisyonunda 16 bin 210, garson pozisyonunda ise 20 bin açık iş bulunuyor.

İstatistiklere göre, Nisan’da 100 bin 601 kişi işe yerleşirken, ilk 4 ayda ise işe yerleştirilen kişi sayısı 435 bini geçti. Ancak, İŞKUR’a bildirilen eleman açığı sayısı 856 bin, yani açık pozisyonların sadece yarısı dolmuş durumda.

Ağustos Gerçe

Biletbayisi.com, Kurban Bayramı dönemi 14-23
Sıradaki Haber Bayram tatili için uçak ve otobüs biletlerinde doluluk oranı rekor seviyede