Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR’DAN SULTANHANI İLÇESİNE ÇIKARMA

aksaray Çalışma ve İş

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğünde görevli İşve meslek danışmanı ve Şube müdürleri tarafından sultanhanı İlçesinde halıcılıkmesleği ile ilgili alanda ihracat ve ithalat yapan firmalar ziyaret edildi. 

ziyarette İŞkur’un İşbaşı eğitim programlarında temelamaç mesleki deneyimi, İş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve İştecrübesi kazandırmaktır. ayrıca özel sektörün istihdamda ihtiyacı olantemininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzere nitelikli elemanihtiyacını açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalında pratik ilebirlikte uygulamalı olarak bir deneyim kazandırmak hedeflenmektedir.

İş başı eğitimteşviki İle 9 ayda 900 İstihdam

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafındandüzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında 9 ayda 900 kişiyi istihdamedildi. programlar sayesinde bir yandan yeni mezun ve tecrübesi olmadığındandolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öte yandanişverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesinisağlamaktadır.

günlük 61,65 tlcep harçlığı ve sigorta desteği İŞkur’dan

İmalat sektöründeki meslekler de düzenlenen işbaşı eğitimprogramlarının süresi 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarakuygulanabilmektedir. program süresince katılımcı zaruri gideri günlük 61.65 tl,öğrenci 46,23 işsizlik maaşı alan 31 ,82 tl ve kısa vadeli sigorta primgiderleri İŞkur tarafından karşılanmaktadır.

geleceğinmesleklerinde günlük 75 tl destek

buna ilave olarak geleceğin meslekleri olarak bulutbilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi mesleklerde 18 -29 yaşaralığındaki katılımcılar için program süresi en fazla 9 ay olarakuygulanmaktadır. geleceğin mesleklerinde düzenlenen programlarda katılımcızaruri gideri günlük 75 tl olarak uygulanmaktadır.

İep İle gençlerdeneyim kazanıyor

2018 yılı işbaşı eğitim programından faydalanan işverenve katılımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. bugüne kadar gerçekleşen işbaşıeğitim programları sayesinde bilhassa gençlerimizin ve öğrencilerimizinmezuniyet sonrasında karşılaştıkları deneyim eksikliğini gidermede ve işgücüpiyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada İŞkur önemli katkılarsunmaktadır. böylelikle gençlerimiz bu sayede teorik bilgilerine pratikekleyerek İŞkur sayesinde Özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimleriniözgeçmişlerinde yer vereceklerdir. İep ile bir yandan yeni mezun ve tecrübesiolmadığından dolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öteyandan işverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesinisağlanmaktadır.

Çalışan kadınlara400 tl Çocuk bakım desteği

program süresince ayrıca işbaşı eğitim programıkapsamında çalışan kadın kursiyerlere 400 tl çocuk bakım desteği verilecektir.Çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla aile Çalışma vesosyal hizmetler bakanlığı olarak işbaşı eğitim programları meslek edindirmekursları mesleki beceri ve eğitim işbirliği geliştirme protokolü kapsamındaİŞkur aracılığı ile istihdam edilen kadınların 2 ile 5 yaş arasında çocuklarıiçin aylık 400 tl kreş desteği verilmektedir. bakım desteğinden yalnızca 2-5yaş arasındaki çocuğu kreşe ve gündüz bakım evine devam eden kadın kursiyer ilekatılımcılar yararlanabilecektir.

İş’teanne projesi İle anneler İşgücü piyasasına kazandırılacak

İŞkur çalışmak isteyen kadınlarımızı mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. projeden yararlanan kadınlarımıza kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 tl tutarında cep harçlığı ödeyeceğiz. ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslekhastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yineİŞkur tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmalarını sağlayacağız. yine bir başka destekle de sanayi sektöründeki meslekieğitim kurslarına ve imalatsektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılan ve2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veyaprogram süresince aylık 400 tl bakım desteğinden deyararlanabilecek.

bu desteklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasıgerekmektedir. ”sgk sicil numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kurs-programı düzenleyenaksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekiyor”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Kültür ve Turizm İl
Sıradaki Haber Sultanhanı Kervansarayı, Halı ve Kilim Sergisine ev sahipliği yapıyor!