Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR duyurdu; Aksaray Müftülüğü işçi alımı yapacak! İşte detaylar!

Aksaray İŞKUR, Aksaray İl

Aksaray İŞKUR, Aksaray İl Müftülüğü hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 9 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) düzenleyeceğini duyurdu. Başvurular 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

 

Aksaray İŞKUR, Aksaray İl Müftülüğü hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 9 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) düzenleyeceğini açıkladı. Bu program, özellikle işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçiriliyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray İl Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan bu programda, İl Müftülüğüne bağlı hizmet alanlarında kamu hizmeti faaliyetleri desteklenecek. Program kapsamında, 9 asil katılımcı ve aynı sayıda yedek katılımcı noter kurası ile belirlenecek. Noter kura çekimi, 25 Haziran 2024 tarihinde saat 10.00’da Cemaleddin Aksarayi Camii’nde yapılacak. Kura sonuçları, kurumların sosyal medya hesaplarında ve duyuru panolarında yayımlanacak.

Başvuru Tarihleri ve Şartları:

Başvurular, 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Program, 1 Temmuz – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

Toplum Yararına Program’a başvuracak adayların şu şartları taşıması gerekiyor:
– İŞKUR’a kayıtlı olmak,
– Başvuru ve program başlangıç tarihlerinde işsiz olmak,
– Program süresince başka bir iş yerinde sigortalı olmamak,
– En az 18 yaşında olmak,
– Herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamak (açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç),
– Emekli veya malul aylığı almamak.

Ayrıca, TYP talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı kuruluşlarının çalışanı olan kişiler programa katılamayacak.

*Ek Koşullar:*

– Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birine başvurabilir.
– Bir kişi 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilir.
– Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri programa katılabilir ve toplam kazançları asgari ücretin 1,5 katını aşmamalıdır. Ancak yurtlar ve sığınma evleri gibi toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

İlgili koşulları sağlayan adaylar, noter kurasına katılabilecek ve kura sonucunda asil ve yedek katılımcılar belirlenecek. Programın başarılı bir şekilde yürütülmesi ve güvenlik sorgusunun olumlu sonuçlanması halinde, katılımcılar programa dahil edilecektir.

Bülten