Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞİN SIRRI İNSAN KAZANMAK

aksaray’ın gençlere özgü giyim

aksaray’ın gençlere özgü giyim mağazası tren modaişetmesinin sahibi Ömer canbulut ile görüşerek bilgiler aldık

canbulut; “yaklaşık 30 yıldır bu sektörde çalışıyorum.trend moda İşletmemizde gençlere ve kendini genç hissedenlere yönelik consepterkek giyim ürünleri satıyoruz.  14-40yaş arası erkek pantolon, kazak, tişört, badi, gömlek gibi erkek kıyafetleri”dedi.

İşinizin ensevdiğiniz kısmı nedir?

halkla iç içe olmak, insanlara hizmet etmek beni mutuediyor.

verdiğiniz emeğe,yaptığınız işe göre elde ettiğiniz kazanç yeterli mi?

Çok şükür. fakat bu işte aslında genel olarak esnaflıktahedeflerimiz çok para kazanmak değil, insan kazanmak. o insanları kazandığımızzaman dükkâna bir kez gelen insanın sürekliliğini kazandığımız zaman para birşekilde kazanılır zaten. dükkâna gelen insana bir daha gelmeyecek gözüylebakarsan işte o zaman ticaret bitmiş demektir.

bu mesleği seçmenizdekien büyük etkenler nedir?

ben çocukluğumdan bu yana modayı takip eden bir insanım.moda tasarımı seven birisiyim. daha öncesinde moda tasarım için İstanbul gibibüyükşehirlerden teklifler geldi.

İşinizinzorlukları nedir?

ticaretteki en önemli faktör karşındaki insanı iknaedebilmek, elinizdeki ürünü pazarlayabilmektir. bazı insanları ikna etmekteoldukça zor, kolay olmuyor. dolayısıyla bende işimin zorluklarından birisininbu olduğunu düşünüyorum.

mesleğiniziyapacak bu sektörü devam ettirecek gençlerimize tavsiyeleriniz ne olur?

bu işi yapacak kişilere öncelikli olarak tavsiyem sabırlıolmaları gerek. sabırlı olmayan insan bu işi de genel olarak ticareti deyapamaz çünkü. sonra getireceği ürünleri kendi zevkinden ziyade müşterikitlesini düşünerek, müşterilerinin zevkine hitap edecek ürünler olması şart.ve en önemli şartlarımızdan birisi ise anlayış, sabır ve güler yüz.

röportaj ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde motosiklet çalan
Sıradaki Haber Motosiklet çalan iki hırsızdan biri tutuklandı