Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞİME AŞIĞIM

tüm evlerde mutlaka bulunan,

tüm evlerde mutlaka bulunan, yaşam alanlarının olmazsaolmaz parçalarından birisi de perdeler. bizde yenigün gazetesi olarak sizleriçin sektörün en iyilerinden tan perde sahibi kadir tan ile görüşerek sektörhakkında ki püf noktalara değindik.

tan; ” konuşmama başlamadan öncesinde belirtmeliyim kiben işime aşık birisiyim. bu mesleğe başlayalı yaklaşık 18 yıl oldu bir kerebile sabah olduğunda yine mi iş demedim çünkü insan aşık olduğu kişiyigörmekten sıkılmaz bende işimden hiçbir zaman sıkılmadım. perde sektörü sürekligelişen yeniliğe açık bir sektör. bizde firma olarak sürekli bu yenilikleritakip ediyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz.

perdedeki diğer önemli bir noktada dikiş. kumaş ne kadariyi olursa olsun dikiş iyi olmadığı sürece kumaş, kumaş olarak kalacaktır.perdeler yalnızca özel alanımızı koruyan ve evimizin mahremiyetini sağlayanaksesuarlar değildir, bunun yanı sıra yerine getirdikleri pek çok farklıfonksiyonlar da var. mesela bunaltıcı sıcaklarda güneşten koruma görevini de,dekorasyonumuzun estetik açıdan tamamlayıcısı olma görevini de perdelerimizüstleniyor. perdeleri özensizce seçilmiş bir yaşam alanının mobilyalarının nekadar lüks ya da gösterişli olduğunun bir önemi yoktur çünkü dekorasyona uyumsağlamayan ya da kötü bir estetik anlayışıyla tercih edilmiş perdeler dikkatihemen üstlerine çekerler. İşte aslında dekorasyonun bir yan rolü olarak görülsede bir odadan içeri girer girmez ilk dikkat çeken ayrıntılardan biri olanperdeleri seçerken bu yüzden oldukça dikkatli olmak gerek. peki perde seçerkennelere dikkat etmemiz gerekiyor ?

kumaŞ cİnsİ ve renklerİ

perdenizin kalitenizi elbette ki kumaşı belirler.perdenizin kumaşı çok kalın ve ağırsa o halde perdeniz asılıyken düzgünkatlanmayacak ve bu da hoş olmayan bir görünüm oluşturacaktır. eğer çok hafifve ince bir perde seçerseniz, bu defa da aşağıya doğru pürüzsüz bir şekildedüşmeyecektir. perdenizin asıldığında şık ve düzgün görünmesini esas alarakkumaş seçimini yapmalısınız. renk konusunda ise hem odanızın dekorasyonuna hemde odanın ne kadar güneş aldığına dikkat etmelisiniz. güneş ışınları zamanlarperdenizin rengini açacaktır, bunun için çok güneş alan odalarda çok açıkrenkler tercih etmemenizi öneririz. bunun dışında mobilyalarınızın renkleriyleuyumlu ama farklı tonlarda perdeler seçmelisiniz. koltuk takımınızla ya daduvar rengiyle aynı tondaki perdeler sıkıcı ve boğucu bir ortam yaratır.

uzunluk ve pİle sikliĞi

perde uzunluğunuzu ölçerken önce perdenizin neredenbaşlamasını istediğinize karar vermelisiniz. profesyonel tasarımcılargenellikle perdeleri pencerenin 15-20 cm üstünden asarlar. her ne kadarülkemizde genellikle perdeler tavandan yere kadar uzansa da bu aslında zamanzaman boğucu bir atmosfer yaratabiliyor. daha geleneksel bir görünüm için perdelerinizyere hafifçe değmeli; modern bir duruş istiyorsanız da perdenizin yüksekliğiniyerden bir iki cm yukarıda bitirmelisiniz. aynı şekilde sık pileli perdelerdaha klasik ve gösterişli bir doku yaratırken, pilesi az perdeler çağdaş veminimal bir vurgu yapar.

desen seÇİmİ

her mobilya ve aksesuarda olduğu gibi perdelerde detrendler sıklıkla değişiyor aslında. ama biz perdenizi seçerken o senenintrendlerine bakmak yerine sizin için en uygununu seçmenizi öneriyoruz çünküperde desenleri odaların görünümüne doğrudan olumlu ya da olumsuz etki ediyor.Örneğin bu sene çiçekli ve tropik desenli perdeler çok moda. ancak basıktavanlı ya da küçük bir yaşam alanı söz konusu olduğunda bu desenler pek deuygun olmayacaktır. küçük ve alçak tavanlı evler için daha sade ve minimaldesenler ve düz renkler kullanılmalı.

gÜneŞlİk

perde denilince aklımıza çoğunlukla tül perde ve fonperdeler geliyor. ancak aslında bazı evlerin bazı odaları için güneşlik deoldukça gerekli bir ihtiyaç. Özellikle sıcak yaz aylarında evinizi daha serintutmak istiyorsanız güneşliklere yatırım yapmalısınız. ayrıca uykusu hafifolanlar ve daha sağlıklı bir uyku düzenine erişmek isteyenler için black-outadı verilen içeriyi tamamen karartan perdeler de oldukça ideal ve kullanışlı”dedi.

haber & fotoğraf: ali ŞengÜl

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 43
Sıradaki Haber Aksaray Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni: 43 Hekim mezun oldu!