Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İŞGÜCÜ PİYASASINDA DAHA FAZLA KADIN ELİ” İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

“İşgücü piyasasında daha fazlakadın

“İşgücü piyasasında daha fazlakadın eli” İşbirliği protokolü aksaray ticaretborsası, aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü, aksaray ticaret ve sanayiodası kadın girişimciler kurulu, aksaray kadın girişimci Üretimi ve İşletmekooperatifi, İş’te kadın güç’te kadın derneği ve aksaray engelli anneleriderneği arasında imzalandı.

kadın İstihdamındaaksaray,  türkiye genelinde ilk 5’te yeralırken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın başlatmış olduğu “Çalışmahayatında milli İstihdam seferliği” kapsamında, aile, Çalışma ve sosyal hizmetlerbakanı zehra zümrüt selçuk öncülüğünde çalışmaları sürdürülenkadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak ve istihdamdakadınların katılım oranı %41 olarak hedefleniyor.

proje aksaray ticaret borsası,aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü, aksaray ticaret ve sanayi odasıkadın girişimciler kurulu, aksaray kadın girişimi Üretim ve İşletme kooperatifi,İş’te kadın güç’te kadın derneği ve aksaray engelli anneleri derneği arasındaetkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis ederek, kadınlara yönelik etkilidanışmanlık hizmetleri sunulması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğuniteliklerde kadın işgücü temin edilmesine yardımcı olacaktır.

aksaray valisi ali mantıyaptığı açıklamada; “böyle güzel ve faydalı bir iş yaptıklarından dolayı İlmüdürlerimize, borsamıza ve özellikle annelerimize teşekkür ediyorum.hanımlarımızın bulunduğu her alanda bereket vardır. hanımlarımız ellerini biryerlere vuruyorsa orada bereket vardır. Özellikle annelerimiz, cennet annelerinayakları altındadır. onlar hem annelik görevini yapıyor. birde hayatıniçerisindeki işleri yapıyorlar. bir de iş gücüne katıldığı zaman daha mana üzerinemana katıyor. buradaki hanımefendilere medeni cesaret ve basiretlerinden dolayıteşekkür ediyorum. bu imkanı sağlayan il müdürlerimize özellikle aksarayticaret borsasına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

aksaray ticaret borsasıbaşkanı hamit Özkök’te yaptığı konuşmasında kadınların ekonomik hayattaki rolü,üretime verdiği katkının ülkemizde hedeflerine varma yolunda en önemli birgösterge olacağını söyledi. Özkök, İŞkur’la yaptıkları 40. proje ile işgücüpiyasasında daha fazla kadın elinin olmasını hedeflediklerini belirtti. 

aksaray Çalışma ve İş kurumumüdürü mahmut akkuş ise daha fazla kadın istihdamı için cumhurbaşkanımız receptayyip erdoğan liderliğinde valiliğimizin öncülüğünde kadın istihdamına yönelikciddi projeler, ciddi bir eylem planının söz konusu olduğunu söyledi. 

 

haber vedat t.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sivas'ın İmranlı ilçesinde kontrolden çıkan
Sıradaki Haber Şarampole inen yolcu otobüsündeki 21 kişi yaralandı