Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş Gücü Piyasasında Değişen Rüzgar: TÜİK’in Ücretli Çalışan İstatistikleri Yayımlandı!

Türkiye istatistik kurumu (TÜİK)

Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) ücretli çalışan istatistiklerinin 2024 yılı Mart ayı verilerini açıkladı. TÜİK raporuna göre, ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 oranında artarken aylık ise yüzde 0,1 azaldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, 2024 Mart ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinin toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttığı görüldü. Ayrıca ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 839 bin 534 kişi iken, 2024 yılı Mart ayında 15 milyon 225 bin 128 kişi olduğu kaydedildi.

Ücretli çalışanların alt detayları incelendiğinde, 2024 Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1,0 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 9,3 arttı. Bununla birlikte ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,5 arttığı görüldü.

2024 Mart ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinin toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldığı hesaplandı.

Ücretli çalışanların alt detayları incelendiğinde ise durum, 2024 Mart ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 0,1 azaldı. Bununla birlikte ticaret-hizmet sektöründe yüzde0,1 arttığı kaydedildi.

Fatma Altınok