Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş Arayanlar Dikkat; Aksaray’da 300 Kişi İşe Alınacak!

Türkiye İş Kurumu ve

Türkiye İş Kurumu ve Aksaray Valiliği iş birliğiyle hayata geçirilecek önemli destek programı başlıyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenecek olan 300 kişilik Toplum Yararına Programı başvuruları başladı! İşsizlere geçici gelir desteği sağlayacak ve kamu hizmetlerine destek olacak bu program için son başvuru tarihi 26 Nisan olarak belirlendi.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu ve Aksaray Valiliği iş birliğiyle, işsizlere yönelik önemli bir destek programı başlatıyor. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında düzenlenecek olan bu program, 300 kişilik kontenjanla iş arayanlara yeni bir istihdam kapısı açacak.

Türkiye genelinde işsizlerin çalışma alışkanlığı ve disiplinini korumak, geçici gelir desteği sağlamak amacıyla düzenlenen TYP programlarına Aksaray Valiliği ve bağlı Kaymakamlıklar da destek veriyor. Program kapsamında, kamu hizmetlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Başvuruların 22 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında yapılacağı program için son başvuru tarihi 26 Nisan olarak belirlendi. Başvurular İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.

TYP’ye katılabilmek için adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları, program başvuru tarihlerinde işsiz olmaları, en az 18 yaşında olmaları ve herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları gerekiyor. Ayrıca, TYP talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde programın başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı ve yan kuruluşlarının çalışanı olan kişiler programdan yararlanamıyor.

Başvuranlar arasından noter kurasıyla belirlenecek asil ve yedek katılımcılar, program süresince kamu hizmetlerinde görev alacaklar. Programa katılacak olanlar, geçici gelir desteği alacak ve işsizlik dönemlerinde çalışma alışkanlıklarını koruyabilecekler.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, programla ilgili detaylı bilgi ve başvuru süreci için vatandaşları İŞKUR’un resmi kanallarını takip etmeye davet ediyor.

Haber: Fatma Altınok