Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnsansız Yerli ve Milli Silahlar Aksaray’da Üretiliyor

Savunma Sanayide yerli ve

Savunma Sanayide yerli ve milli insansız kara, deniz araçları ve milli silahlar Aksaray’da üretiliyor.  Aksaray’da 1200 lise öğrencisi insansız deniz ve kara aracı yaparak Asya ve Afrika ülkelerine ihracat yapan fabrikayı ziyaret ederek geleceğe dönük mesleklerini belirledi. Öğrenciler gördükleri insansız kara ve deniz araçları karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray Milli eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından düzenlenen, programlarla öğrencilerin geleceğe dönük meslek edinmelerinde fikir edinmesi adına günlük 1200 öğrenci farklı sektörleri ziyaret ederek mesleklerini seçiyor.

Aksaray OSB’de bulunan fabrikalarda Ulusal ve Uluslararası markalarında yer aldığı Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde günlük 1.200 öğrenci geleceğe dair iş bakışının gelişmesini ve fikirlerinin şekillenmesini sağlanılıyor.

Aksaray Valiliği, Aksaray Milli eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından düzenlenen programda öğrenciler SAD havacılık ve savunma sanayi firmasında insansız araçları inceledi. Drone ile radarına aldığı bir bölgeyi nasıl imha edildiği gösterilirken, Kuzeyboru fabrikasında boru ve imalat bölgesine ziyaret ederek incelemeler yaptı.

Öğrenciler ile birlikte incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Aksaray’dan Türkiye’ye yayılan bir iyilik halkası var iyilikler güzellikler bulaşıcıdır diyoruz. İnşallah bu güzellikleri üzerine katarak katlamaya devam edeceğiz dedi. Vali Aydoğdu; Sözlerinin devamında; Burada inanılmaz bir hava var şuanda gençlerimizle birlikte Aksaray Organize Sanayisinde Kuzeyborudayız bizim bütün amacımız şu, bizim gençlerimiz Aksaray’ın değerlerini tanısınlar geçen hafta biliyorsunuz dünyanın en büyük yaşam merkezi olan Ihlara’da gençlerle dünyanın en büyük bayrağını açtık ve bayrak yürüyüşü yaptık bugün burada organize sanayimizin en güzel kurumlarından Kuzeyborudayız gençlerimiz fabrikalarımızı üretimi bu ülkeye katkı yapan kurumları tanıyorlar gerçekten muhteşem bir atmosfer var burada ben öncelikle Kuzeyboru yönetim kurulu başkanına üyelerine İŞKUR müdürümüze Milli Eğitim müdürümüze okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum.  Aksaray’dan Türkiye’ye yayılan bir iyilik halkası var iyilikler güzellikler bulaşıcıdır diyoruz. İnşallah bu güzellikleri üzerine katarak katlamaya devam edeceğiz çok teşekkür ediyorum dedi.

İŞKUR müdürü Mahmut Akkuşunda bulunduğu programda öğrencilerin geleceğe dair planlamasına ileride iş fikirlerini sağlamasının önemine vurgu yaparak sözlerine; Organize sanayi ile iş birliği içerisinde gençlerimizi ekonomik değerlerimiz ile buluşturuyoruz. Burada her gün yaklaşık üçyüzelli öğrencimiz ile birlikte farklı sektörlerle farklı faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası markaların yer aldığı firmalara ziyaret gerçekleşiyor. Eğitim istihdam ilişkisinin iyi kurgulanması iş gücü piyasasının yakından tanınması ve bu çalışmalar hakkında gençlerimizin fikir sahibi olması noktasında önemli bir çalışma yaklaşık 1.200 öğrencimiz teknik gezi yaparak farklı sektörlerde deneyim ve tecrübe sahibi oldular dedi.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş sözlerine; Bu ziyaretlerimiz her geçen gün artacak gençlerimize sektörlerin üretim safhaları başta olmak üzere iş gücü piyasası hakkında uzmanlarımız ve mühendislerimiz tarafından bilgiler verilecek bu valiliğimizin öncülüğünde yürütülen bir gençlik projesi ve temennimiz ilimizde ilçemizde bütün gençleri ulusal ve uluslararası markalarla buluşturmak diyerek son verdi.

Programda öğrenciler fikirlerini ve düşüncelerini aktarırken geleceğe dair ve tarihi anlar yaşadığını dile getirdi.

Somuncu Anadolu Lisesinde Eğitim gören Şükrü Akgün; Arkadaşlarımla katılım gerçekleştiriyoruz bugün burada SAD havacılık ve savunma sanayisinin şirketine geldik. Arkadaşlarımla beraber iş açısından gelecekteki planlarımız açısından kararlarımız açısından buraya gelip bu sunumu ve maketleri ve çalışmaları görerek hepimiz ilerdeki hayatına bir şeyler kattı ve karar değişikliklerine gittiğimiz oldu. Bu gezi arkadaşlarımızla gayet bizim için olumlu bir şekilde yansıdı. Bunu bütün öğrencilerin görmesi gerekiyor sadece bizim değil bu programlar gayet yararlı ve işleyici bütün arkadaşlarımla memnun kaldık dedi.

Drone uçuşunu ve imha görüntülerini gördüklerinde tarihi bir an yaşadıklarını dile getiren Abdülhamit Han Fen lisesinde eğitim gören Ahmet Mete Tosun sözlerine şu şekilde devam etti; arkadaşlarımla beraber buraya SAD havacılığa geldik. Şuanda hayatımda ilk defa bir drone uçuşunu göreceğim için heyecanlıyım belki de gelecekteki fikirlerimi değiştirecek bir şey benim için tarihi bir an olacak dedi.

İnsansız hava aracı hizmeti veren SAD Havacılık şirketi ARGE Müdürü Abdulbaki Tanrıkulu yaptığı açıklamada;  SAD Havacılık Sanayi firmasında ARGE müdürü olarak çalışıyorum. Biz burada insansız araçlar hizmeti veriyoruz daha çok insansız deniz aracı kara aracı yoğunluk olarak. Deniz aracında odaklanıyoruz yaptığımız ürünleri Asya ülkelerine Afrika ülkelerine ihracat ediyoruz. Genellikle ARGE firmalarında mühendislik hizmetleri de veriyoruz Aksaray’da tek savunma sanayi ARGE’sini yapan firmayız yani şehrimiz için elimizden gelen, ülkemiz için elimizden gelenleri yapıyoruz SAD havacılık ve savunma sanayi olaraktan bugün öğrencilerimizi ağırladık, öğrenciler bizim geleceğimiz, geleceğimiz olabildiğince şekillendirmek istiyoruz. Olabildiğince daha çok teknolojik olarak şekillendirmek istiyoruz. Firmalarımızın ARGE’lerini öncelik vermesi gençlerin işe alınma konusunda daha bir önem sağlar firmaların ARGE’leri kendilerinin teknolojilerini ileri taşırlar insansız hava araçları önümüzdeki geleceğin teknolojisi olduğu için bunlara öncelik veriyoruz diye konuştu.

 

SAD Havacılık Sanayi Fabrikasını ziyaret eden öğrenciler burada fikir ve düşünlerini şu şekilde dile getirmeye devam etti. Ben Abdülhamit Han Fen Lisesinden geliyorum bu etkinliğin düzenlenmesi beni çok mutlu etti başka şehirlerde bu şekilde etkinliklerin olması çok faydalı olacağını düşünüyorum bugün SAD kurumuna geldik burada insansız hava araçlarını droneları vs. gördük ve bu tarz şeylerin ülkemizde geçmişe dönük baktığımız zaman ülkemizde bu şekilde gelişmiş olması gerçekten beni çok mutlu etti. Bunların inşallah devamının olmasını temenni ederim dedi.

SAD Havacılık Sanayi firması ziyaretinden sonra öğrenciler Kuzeyboru Fabrikasını ziyaret ederek burada içlemelerde bulunarak günün sonunda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından yapılan çekilişlerle öğrencilere Kuzey Boru tarafından hediyeler verilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber: Fatma Altınok