Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İMAR BARIŞINDA 34 MİLYON GELİR

aksarayÇevre ve Şehircilik İl

aksarayÇevre ve Şehircilik İl müdürü hüsnü yildiz İmar barışı hakkında açıklamalardabulundu. 

yildiz açıklamasında “konutların imar ve iskan sorununuçözmesi hedeflenen İmar barışı düzenlemesi kapsamında yapı kayıt belgesi içine-devlet üzerinden 8 haziran’da başlayan başvurular 31 aralıkta sona eriyor.

İl müdürü yıldız; “İlimiz genelinde İmar barışıdüzenlemesine yapılan başvuru sayısı 24.606 olurken  imar barışı kapsamında, vatandaşlarca belgebedeli olarak 34 milyon 133 bin 443 tl ödeme yapıldı” dedi.

aksaray Çevre ve Şehircilik İl müdürü hüsnü yildizyaptığı açıklamada; “vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadankaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılarınkayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlananİmar barışı düzenlemesi, 31 aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsateklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.ptt şubelerinden alınan e-devlet şifresi ile “www.turkiye.gov.tr”adresine veya “e-devlet” mobil uygulamasına giren vatandaşlar, buradayer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik bakanlığına ait sayfayaerişebiliyor. sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, “İmar barışıbaşvuruları” bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarakbaşvurularını tamamlayabiliyor. düzenlemede hem son başvuru hem de başvuruödemeleri 31 aralık 2018’de sona erecek” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde gerçekleştirilen "Oku
Sıradaki Haber “Oku Kazan” Kitap Okuma Yarışması Dereceye Giren Öğrenciler Aksaray’ı Keşfetti