Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk kez telefon alacaklara vergisiz telefon kampanyası geliyor

Öğrenci olup ilk kez

Öğrenci olup ilk kez telefon alacakların dört gözle beklediği vergisiz telefon kampanyası ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Bakan Mehmet Şimşek konu hakkında, ”Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar için çalışma var ama detay paylaşamam.” diyerek, konunun TBMM’nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da “Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis’in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım” sözlerini kullandı.

ÖTV ve KDV’siz telefon şartları hakkında yapılan açıklamalardan sonra öğrenciler yeniden heyecanlandı. Açıklamaya göre yüksek lisans ve Açık öğretim öğrencileri de vergisiz telefondan yararlanabilecek. Kampanya kapsamında aylık 10 GB bedava internetin de öğrencilere verileceği belirtildi.

Çalışmalar tamamlanmadığı ve henüz kampanya netlik kazanmadığı için detaylar tam olarak bilinmese de, özet bilgiler şu şekilde:

Uygulamadan 7 milyon öğrenci faydalanabilecek. (Açık öğretim ve yüksekokul dâhil) Sadece Türkiye’de üretilmiş olan modeller tercih edilebilecek.

Telefonlarda tavan limit olacak.

Uygulama Samsung ve General Mobile gibi markaları kapsayacak, Apple ve Huawei’yi kapsamayacak.

Haber: Ağustos Gerçe#