Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk 7 ayda Türkiye’nin ihracat rakamları ne oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında ilk 7 ay içerisinde Türkiye’deki ihracata rakamlarına yönelik detaylar belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı

Türkiye’nin ilk yedi ay içerisinde aylara göre ihracat rakamları netlik kazandı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre 2024 yılının Ocak ayında 20 milyar dolar ihracat hacmine ulaşıldı. Bu rakam Şubat ayı için 21,1 milyar dolar olurken, Mart ayı için ise 22,6 olarak kaydedildi.

Yayımlanan verilere bakıldığında Nisan ayı içerisinde ihracat rakamlarında bir düşüş yaşandığı görülürken, Nisan ayında bu rakam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. Ticaret Bakanlığı verilerine göre Mayıs ayında 2024 yılının en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığı görüldü. Mayıs ayında Türkiye’de ihracat rakamı 24,1 milyar dolar olarak kaydedildi.

Haziran ayında ilk 7 ayın en düşük rakamlarına sahip olunduğu görülürken, bu rakam 19,05 milyar dolar olarak kaydedildi. Temmuz ayı ihracat rakamları ise 22,5 milyar dolar oldu.

Ağustos Gerçe