Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ilısu’ya büyük proje! geleceğin yatırımı bu köye yapıldı

Ilısu’da büyük proje! Ilısu

Ilısu’da büyük proje! Ilısu halkına geleceğin yatırımı

 

Güzelyurt ilçesine bağlı Ilısu köyünde içme suyunun elektrikle değil de güneş enerjisi ile kuyudan çıkarılması ve Ilısu halkına iletilmesi amacıyla kurulan50 kWh gücünde elektirk üretimi sağlayan, 1480 metre içme suyu isdale hattı, depo ve terfi merkezi ile birlikte 92 panel ile elektrik üretimi sağlayan 2.500.000 liralık yatırımın açılışı sağlandı.

Ilısu halkı içme suyu kullanımı için elektrik parasını daha az verecek. İçme suyu güneş enerji panellerinden sağlanan enerji ile halka ulaşacak. GES projesi ile Ilısu halkı içme suyunu güneş enerjisi ile karşılayacak.

Ilısulular böyle bir hizmeti sağlayan hükümetimize ve Cumhurbaşkanımız Recep tayyip Erdoğan ile Aksaray’daki yetkililere teşekkür ettiler. .

Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Kurum Amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Murat Günalp, İl Genel Meclis Üyeleri Hayrullah Balkır ev Fahrettin Akyamaç ve Ilısu Muhtarı İdris Şimşek ile Ilısu köyünde gerçekleşen projeler arasında güneş enerjisi ile köy halkına daha ekonomik su dağıtımı yapacak “GES” projesinin açılışına katıldı.

Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı açılışta yaptığı konuşmada, Güneş Enerjisi Santrali (GES), güneşten gelen fotonları kullanarak elektrik üreten santrallerdir. Güneş enerji santralleri yapım, işletme ve verimlilik açısından son derece karlı enerji yatırımlardır. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermemesinden dolayı geleceğin en önemli enerji yatırım sistemlerindendir.

50 kWh gücünde elektrik üretimi sağlayan, 1480 metre içme suyu isale hattı, depo ve terfi merkezi ile birlikte 92 panel ile elektrik üretimi sağlayan 2.500.000 ₺ yatırımı gerçekleştirdik.

Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen Kaymakamlığımıza; İl Özel İdaremize, siyasi partilerimize, İl genel meclisimize, muhtarlarımıza, azalarımıza ve katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.

Akabinde Ilısu köyünün muhtarlığı ziyaret edilerek projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Haber: Ağustos GERÇE