Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Müdürü Nejdet Demir: “Tarımda Tatil Olmaz, Dane Kaybı Sıfır!”

Aksaray’da Dane Kaybı Neredeyse Sıfır Seviyesinde!

Aksaray’da Dane Kaybı Neredeyse

Aksaray Tarım İl Müdürü Nejdet Demir, hasat döneminin başladığı günlerde biçerdöverlerin yapmış olduğu hasatlarda dane kaybı denetimleri gerçekleştirdi. Demir, Aksaray’daki biçerdöverlerin verimliliğinden övgüyle bahsederek, “Şehrimizde dane kaybı adeta sıfır seviyesindedir” dedi.

Aksaray Tarım İl Müdürü Nejdet Demir, hasat döneminin başlamasıyla birlikte biçerdöverlerin gerçekleştirdiği hasatlarda dane kaybı denetimlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Demir, yaptığı denetimlerde Aksaray’daki biçerdöverlerin verimliliğine dikkat çekerek, “Şehrimizde dane kaybı adeta sıfır seviyesindedir” ifadelerini kullandı.

Demir, “Tarımda tatil olmaz” diyerek çiftçilerin yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini vurguladı. “Sulama yapan da var, hasat yapan da. Sulu alanlarda dekara 900 kg’a kadar alınan arpalar var. Yaptığımız dane kaybı kontrollerinde kayıp neredeyse sıfır” dedi.

Anız Yangınına Zamanında Müdahale

Demir, trafodan kaynaklı çıkan anız yangınına zamanında yapılan müdahale ile herhangi bir kayıp yaşanmadığını belirterek, bu konuda dikkatli ve hızlı davranmanın önemine değindi. “Aksaray için çalışıyoruz, Türkiye için üretiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü’nün bu başarılı denetimleri ve çiftçilerin özverili çalışmaları sayesinde, şehrin tarımsal verimliliğinin artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Hakan Hidayet Deniz

Edinilen bilgilere göre olay, Eskil
Sıradaki Haber Aksaray’da kaçak yapı yıkımında intihar tehdidi; “Kan çıkar ölüm olur!”