Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erasmus+ rüzgarı Aksaray’da: Öğretmen ve öğrenciler Avrupa’da becerilerini geliştirdi!

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Faaliyetleri, 2023 yılında başarıyla tamamlandı. 87.605 avro ve 111.785 avro hibe desteği ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde mesleki gelişim sağlayan öğretmenler ve öğrenciler, önemli deneyimler kazandı.

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Faaliyetlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen ve 2021-2027 yıllarını kapsayan Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen çalışmalar, Aksaray’dan 38 öğretmen ve idari personel ile 32 öğrenciyi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine taşıdı.

Elde edilen 87.605 avroluk hibe desteği ile konsorsiyum üyesi 20 okulun katılımıyla öğretmen ve öğrenciler, Avusturya, Çekya, Kuzey Makedonya ve Romanya gibi ülkelerde çeşitli eğitim faaliyetlerine katıldı. İşbaşı izleme, öğrenci hareketliliği, öğretme görevlendirmesi ve kurs çalışmaları kapsamında farklı kültürlerle etkileşim sağlanarak mesleki beceriler güçlendirildi.

Özellikle, Aksaray’dan 7 mesleki ve teknik eğitim kurumu bünyesindeki 32 öğretmen ve 30 öğrenci, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen eğitim programlarına dahil oldu. Mart, Nisan ve Mayıs 2024’te düzenlenecek staj ve işbaşı izleme faaliyetleri için Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya ve Almanya’da yeni fırsatlar sunulacak.

Proje kapsamında katılımcılar, yabancı dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra farklı kültürler hakkında önemli deneyimler kazandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu tür projelerin öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim-öğretim donanımlarını artırma amacı taşıdığını belirtti. Erasmus+ projelerinin, mesleki ve teknik eğitimdeki gelişim sürecine büyük katkı sunduğu ifade edilirken, önümüzdeki yıllarda da bu tür çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Aksaray’daki bu başarı, Erasmus+ projelerinin gençlerin geleceğine katkı sağlama ve öğretmenlerin mesleki yetkinliklerini artırma konusundaki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Fatma Altınok