Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İl İstihdam ve mesleki

İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı valiaykut pekmez başkanlığında valilik ek hizmet binası toplantı salonundagerçekleştirildi.

2018 yılı İşgücü eğitim planına istinaden yapılan faaliyetlerindeğerlendirildiği toplantıda İl istihdam yürütme kurulu tarafından oluşturulangündem maddeleri görüşüldü.

aksaray valisi aykut pekmez yaptığı açıklamada aksaray’daistihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. 

mesleki eğitim kurslarının önemini belirten vali pekmez;Çalışma ve İş kurumu tarafından düzenlenen istihdam garantili kurslar ilemesleki eğitim kurslarının düzenlenmeye devam edeceğini, yetişmiş elemanihtiyacının karşılanmasına yönelik açılan bu kursların çok önemli olduğunusöyledi.

toplantıda daha sonra Çalışma ve İş kurumu müdürü mahmutakkuş tarafından 2018 yılı faaliyetleri hakkında kurula bilgi verildi.

2018 yılı haziran ayı sonu itibariyle 1.554 erkek 574kadın olmak üzere toplam 2.128 kişi işe yerleştirildiğini ifade eden akkuş, aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü eski hükümlü ve engelli hibe destekprojelerin de türkiye birincisi dezavantajlı gruplar içerisinde yer alanengelli kadın ve genç istihdamında ise türkiye 5.si olduğunu söyledi.

mesleki eğitim ve işbirliği geliştirme protokolükapsamında düzenlenen istihdam garantili kursların işverenler tarafından yoğunilgi gördüğünü belirten akkuş, Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamındailave istihdam teşvikleri ile kadınların çalışma hayatı içerisinde daha fazlayer alması için gerçekleşen düzenlemeler ile verilen destekler hakkında bilgiverdi.

2018 yılı 1. dönem içerisinde 60 engelli ve eski hükümlüprojesinin aksaray’da başarı ile sonuçlandığını kaydeden akkuş,  2 çağrı dönemi için toplam 32 kişinin projeverdiğini belirtti.

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısında turizmsektöründeki firmaların karşılaştığı sorunlar ile arge gerçekleştirenfirmaların sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüşmede bulunuldu.

turizm sektörünün sorunları ve önerileri hüseyin hüyükaktarırken, arge ve tasarım merkezi üzerine my silo ile mercedes firmalarısunum gerçekleştirdiler.

kurulu toplantısında iş kazalarına yönelikdeğerlendirmede bulunulurken vali aykut pekmez son dönemde ölümle sonuçlanan işkazalarına dikkat çekti. vali pekmez; İŞkur ve sgk işbirlikteliğinde denetimlerinin arttırılması ve iş sağlığı ve güvenliği alanındafarkındalık oluşturulması için çalışma yapılmasını istedi.

gündemde yer alan konuların görüşülerekdeğerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, vali yardımcısı gürkan karaman, aksarayÜniversitesi temsilcisi Öğretim görevlisi orhan bölükbaş, bilim sanayi veteknoloji İl müdürü refik tezcan, Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuş,ticaret İl müdürü vahit Özer, ahiler kalkınma ajansı koordinatörü cahiterten, İl milli eğitim müdürü h. Ömer kartal,  ticaret ve sanayi odasıbaşkanı cüneyt göktaş, esnaf sanatkârlar odaları birliği başkanı doğan ceylan, sakatlarderneği aksaray Şube başkanı bekir kaya, türkiye İşverenler konfederasyonuyönetim kurulu Üyesi mahmut Çırakoğlu, türkiye İşçi sendikaları konfederasyonuaksaray İl temsilci yardımcısı nedim deniz,  aksaray kadın girişimcilerderneği başkanı hatice Şahin, osb müdürü ayhan ermiş, sosyal güvenlikkurumu İl müdür yardımcısı kemal baysal katıldı.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Forbes dünyanın en çok milyarderin
Sıradaki Haber En çok milyarder mezun eden üniversiteler listelendi