Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Başkanı Özdemir: “Sonsuzluğunun 85. Yıldönümünde emanetin olan Cumhuriyete sahip çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışı ve ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde çelenk bırakma programı düzenledi. Aksaray Meydan’da düzenlenen çelenk bırakma etkinliğinde duygu dolu anlar yaşanırken, katılımcılar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudular ve Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlemiş olduğu çelenk bırakma programı, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu ile başlarken, programa Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, parti yöneticileri, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
10 Kasım Atatürk Anma Programı kapsamında konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, “Cumhuriyet ve Demokrasinin bizim için ne kadar önemli olduğunu gördükçe sana olan minnet duygumuz bir kat daha artıyor. Etrafımızdaki ateş çemberini gördükçe yurtta barış dünya barış sözlerinin önemi daha da artıyor. Hâkimlerin kendi kendilerine darbe yaptığını, hukuk devletinin hâkimler eliyle askıya alındığını gördükçe sana olan saygımız bir kat daha artıyor. Aldatıldık diyen devlet adamlarını gördükçe, yüz yıl sonrasını gören, senin yüksek öngörün, büyük devlet adamlığına hayranlığımız bir kat daha artıyor. Çocuk gelinleri gördükçe, senin eğitime ve kadına verdiği önem ve değer için minnet duyuyoruz. Atam, gözün arkanda kalmasın. Senin Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlik dimdik ayakta ve sonsuza kadar sana ve senin devrimlerine sahip çıkacak” diyerek sözlerine başladı.

İl Başkanı Özdemir sözlerinin devamında; “Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek aramızdan ayrılışının 85. yılında, Ulusumuzun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe