Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İKİNCİ ELCİLER BELGELERİNİ ALDI

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odası ile tobb meybem a.Ştarafından yapılan İkinci el oto alım satım İşleri mesleki yeterlilik belgeleri,yapılan sınavların ardından sahiplerini buldu.

teori ve uygulama olarak 2 bölümden oluşan sınavlarıbaşarı ile geçen kursiyerler aksaray ticaret ve sanayi odasında düzenlenentörenle belgelerini alırlarken, programda açılış konuşmasını yapan atso meclisbaşkanı fatih tekin yaptığı konuşmasında; “bu belgenin zorluğunun ortadankaldırılması ve merkezi şehirlerde yapılan bu sınavların aksaray’da yapılmasınısağlayan yönetim kurulu başkanımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza atso meclisimizadına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

başkanımız ve arkadaşlarımızın göstermiş olduğu iradeolmasaydı sizler bu sınav için ankara, konya, kayseri gibi illere gidecek vebüyük zorluklar yaşayacaktınız. sınavların aksaray’da olması ile birliktesizler hem maddi hem de manevi büyük bir yükten kurtarılmış, zamanınızı da eniyi şekilde kullanmış oldunuz. en büyük amacı ve gayesi, üyelerine 5 yıldızlıhizmet vermek olan ticaret ve sanayi odamız bu alanda da büyük bir başarıyaimza atmış olup, sizlere en iyi hizmeti vermeye devam edecek diyerekbelgelerinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorteşekkür ediyorum” dedi.

belgenin öneminden bahseden ve belge sahiplerini tebrikeden atso yönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş ise yaptığı konuşmasında; “İşdünyamızın yakından bildiği üzere gümrük ve ticaret bakanlığı tarafındanyayınlanan yönetmelik ile ikinci el oto satıcıları için de belge zorunluluğugetirilmiştir. bu yönetmelik ülke genelinde galericilik mesleğinin itibar vekalitesini artıracak olup, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar artıkticari anlamda oto alım ve satımı yapamayacaklardır. dolayısıyla almışolduğunuz belgelerin önemi ilerleyen günlerde çok daha net ortaya çıkacaktır. meslekiyeterlilik kurumu tarafından belgelendirme noktasında akredite olmuş şirketlertarafından yapılan mesleki yeterlilik sınavları, odamız tarafından yapılangirişimler sonucu ilimizde yapılmaya başlanılmış ve hizmeti üyelerimizinayağına getirmek misyonunun bir gereği olarak türkiye odalar ve borsalar birliğimiziniştiraki olan meybem a.Ş aracılığı ile tamamlanmıştır.

bu süreçte çok şükür hiçbir olumsuzluk yaşanmamış, 7personelimiz sınavlar boyunca üyelerimiz ve siz değerli kursiyerlerimiz ilebire bir yakından ilgilenmiş yapılabilecek tüm kolaylıkları eksiksiz olarakyerine getirmiştir. ayrıca yönetim kurulu üyelerimiz süreçle yakındanilgilenerek destek vermişlerdir. sizlerin huzurunda kendilerine bir kez dahateşekkür ediyorum. türkiye genelinde aynı anda bir ilde 570 kişi bu sınavagirerek katılım rekoru kırılmıştır. bu sınavların başından sonuna kadar tamamımesleki yeterlilik kurumu tarafından koordine edilerek kayıt altınaalındığından dolayı sınavlarda hiçbir şekilde usulsüzlük veya düzensizlikolmamıştır.

kıymetli üyeler, belgelerinizi aldıktan sonra yapmanızgereken ikinci bir işlem olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. belgelerinialan üyelerimiz ticaret İl müdürlüğüne müracaat ederek oto ikici el alım satımyetki belgesi alınması için müracaat etmeleri gerekmektedir.

bu işlemi tamamlamanız halinde artık sisteme ve mevzuatauygun bir meslek mensubu olarak ticari hayatınıza devam edeceksiniz. 

5 yıldız oda kavramından yola çıkarak büyük birsorumluluk ve çalışma alanı gerektiren ülkenin en fazla katılımına ev sahipliğiyapan ikinci el oto alım satım mesleki yeterlilik belgesi sınavları başarı iletamamlanmış olup bu başarı sizlerin nezdinde tüm iş dünyamızındır. sizler bugünburada bu sınavları başarı ile tamamlayarak bu mesleğin gerçek sahipleriolduğunu göstererek belgelerinizi almaya hak kazandınız. belge almaya hakkazanan tüm üyelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor hayırlı olmasını temenni ediyorum“dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kırıkkale’de iki otomobilin çarpışması sonucu
Sıradaki Haber İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı