Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İki Bakanlıkta değişiklik yapıldı

Uzun süredir gündemde olan

Uzun süredir gündemde olan kabine değişikliği iddiaları gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinden ayrıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre kabinede iki bakan değişmiş oldu.
Görevden affını talep eden Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Kurum, ikinci kez bakanlık görevine getirilmiş oldu..
Kabinede görevinden affını isteyen diğer isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Koca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından kurulan kabinede yer alan ilk isimlerdendi ve özellikle pandemi döneminde üstlendiği görevle kamuoyunun en fazla dikkatini çeken bakanlardan biriydi. 6 yıldır bu görevi üstlenen Bakan Koca’nın yerine ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.
Bu değişikliklerle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesinde yeni bir dönem başlamış oldu.

Avni Kuru