Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

II. Kılıçarslan Kasrı’nın restorasyonu tamamlandı

Anadolu Selçuklu hükümdarı II.

Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Kılıçarslan’ın tarihi kasrında restorasyon çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kasrın Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak; “Bu toprakları bize yurt eden ecdadımıza sahip çıkıp eserlerini koruma altına alıyoruz. II. Kılıçarslan, şehir tarihimizde önemli bir figür. Şehrimizin bir simgesi. Aksaray’ı askeri üs olarak kullandı ve aynı zamanda da şehrimizin birçok noktasında mührü var. Bu kasrın korunması hem tarihimiz hem de gelecek nesiller için büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Aksaray Belediyesinin girişimleriyle ve Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün onayı II. Kılıçarslan türbesinin bulunduğu kasırda başlayan restore çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları sürdüğü sırada kasrın çevresinde yakın zamanda yeni mezarlar keşfedildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Restorasyon çalışmaları esnasında keşfedilen mezarların Selçuklu devleti komutanlarına ve aile fertlerine ait olduğu tahmin ediliyor” dedi.

 

Belediye Başkanı Dinçer, Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan Kasrında restorasyon çalışmalarının tamamlandığı ve projenin devamı niteliğinde olan kafeterya bölümünün de yakında hizmete açılacağı bilgisini paylaştı.

 

Aksaray’ın kültürel mirasını koruma çabalarının devam edeceğini altını çizen Dinçer: “Şehrimizde daha öncesinde birçok tarihi yapıyı restore ederek koruma altına aldık. Restoresini tamamladığımız eserler arasında Tarihi Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Hamamı, Melik Mahmut Gazi Hangahı, Bedriye Medresesi, Yusuf Hakiki Baba, Hasas Baba, Hamza Baba ve Kemal Baba türbeleri bulunuyor. Pir Ali Sultan Türbesi ve Tarihi Karasu Köprüsü tamamlanma aşamasına geldi. Çerdiğin Mahallemizde tarihi konakta restore çalışmaları devam ediyor.

 

II. Kılıçarslan Kasrı da restorasyonunu tamamlandığımız eserler arasında yer alıyor. Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan’ın uzun yıllar şehrimizde bu kasırda yaşadığı biliniyor. Şehrimizde han, hamam, köprü, cami, imaret, çeşme ve medreseler inşa ettirmiş ve şehrimizin gelişmesinde büyük katkıları olmuştur” ifadelerini kullandı.

Bülten