Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ihlara Vadisi’nin Sırrı: Belisırma Köyü’nde Doğanın Büyüsü!

Aksaray Belediyesi Belisırma Köyünün

Aksaray Belediyesi Belisırma Köyünün etkileyici manzarasını sosyal medya hesabında paylaştı. Melendiz çayı serinliğinde, esrarengiz doğasıyla ziyaretçilerini ağırlayan Belisırma köyü doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Ihlara Vadisi’nin ortasında bulunan Belisırma köyü, oldukça şirin olan bu köy soluklanmak, dinlenmek için gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yeşillikler arasında akan suyun sesini dinlemek, şehrin gürültüsünden uzak kalmak ve ailecek vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Belisırma, doğal güzelliklerin oldukça fazla olduğu bir köydür.

Melendiz çayının kenarında yer alan köy Ihlara Vadisi’nin bir devamı özelliği taşıyor. Vadi de ziyarete açık 14 adet kilise bulunmasıyla birlikte 14 kilisenin 7 tanesi Belisırma Köyü içinde yer alıyor. Kısa yürüyüşler bu kiliselere ulaşabilmek çok basit oluyor. Bu kiliselerden bazıları ise; Direkli Kilise, Bahattin Samanlığı Kilisesi, Batkın Kilisesi, Kırkdamaltı Kilisesi, Ala Kilisesi, Bezirhane Kilisesi, Karagedik Kilisesi olarak biliniyor.

Haber: Fatma Altınok