Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ihlara Vadisi’nin Gizemli Hazinesi: Ağaçaltı Kilisesi!

Aksaray’da doğal güzelliği ve

Aksaray’da doğal güzelliği ve tarihi mekanları bir arada sunan Ihlara Vadisi içerisinde yer alan Ağaçaltı kilisesi, görünümüyle ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor.

Zaman içiresinde harp olmuş olsa da kilise günümüze kadar gelmeyi başarmış. Ağaçaltı kilisesi vadinin giriş merdiveninde bulunuyor. Gerçek girişi toprak altında olup günümüzde girişi ikinci kat olarak bilinen kısmında yer alıyor.

Hristiyanlığa ait birçok tasvirin bulundu kilise IX.- XI. yüzyılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Kilisesinin içerisinde yer alan resimler zamanlar zarar görmüş olsa da hala görülmeye değer halde bulunuyor.

Serbest haç planlı olan kilise yüksek kasnaklı bir kubbeyle, haç kolları beşik tonozla örtülü şekilde yapılmıştır. Preikonaklast teknikle yapılan içerisinde birçok fresklere ev sahipliği yapıyor. İsa’nın doğumu, Meryem’in ölümü, İsa’nın Göğe Yükselişi, Havariler ve Peygamberler tasvir edilmiştir.

Ağaçaltı kilisesi zaman içerinde harp olmuş olsa da günümüze kadar gelmeyi başararak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Haber: Fatma Altınok