Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

IHLARA VADİSİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

türkiye’nin en çok ziyaret

türkiye’nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasındayer alan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ihlara vadisi’ni yılın ilk 6ayında 220 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

aksaray kültür ve turizm müdürü mustafa doğan, aamuhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde ihlara vadisi, selime katedrali,saratlı yeraltı Şehri, sultanhanı kervansarayı ve somuncubaba türbesi’ninziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler olduğunu söyledi.

ihlara vadisi’nin kapadokya’da ziyaret edilmesi gerekenen önemli ören yerleri arasında bulunduğunu belirten doğan, “ihlara vadisi,türkiye’de en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden bir tanesi olup, kapadokya’yagelen turistlerin de özellikle görmesi gereken 3 önemli nokta arasında yeralmaktadır.” dedi.

doğan, 2018 yılı itibarıyla ülke genelinde turizmdekiolumlu gelişmelerin kapadokya ve aksaray’da da hissedildiğine dikkati çekerek,turist sayısında 2014 yılındaki rakamlara ulaştıklarını aktardı.

ihlara’yı ziyaret eden turist sayısında geçen yıla göreönemli oranda artış olduğunu vurgulayan doğan, şöyle devam etti:

“ihlara vadisi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistsayısında geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 26’lık artış var. buyılın ilk 6 aylık döneminde 220 bin turist sayısına ulaştık. yıl sonuitibarıyla ihlara vadisi’nde 500 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağımızıhesaplıyoruz.”

– turistler vadideyürüyüşü tercih ediyor

ihlara’ya gelen turistlerin son yıllarda yapılandüzenlemelerle vadide yürüyüşü tercih ettiğini aktaran doğan, “vadiye gelengruplar 14 kilometre, 7 kilometre ve 3,5 kilometrelik yürüyüşü tercihediyorlar. vadi içinde dinlenme noktaları var. ihlara’nın özellikle doğalgüzelliklerinin yanında tarihi kiliseler, kaya oyma mekanlar yerli ve yabancıturistlerin ilgisini çekiyor.” ifadesini kullandı.

– su üzerindekişark köşelerine yoğun ilgi

güzelyurt kaymakamı mehmet göze de aksaray’ın en çokturist çeken ve gezilmesi görülmesi gereken en cazip noktasının ihlara vadisiolduğunu dile getirdi.

nevşehir turlarının da genel itibariyle bir günününihlara vadisi’nde geçtiğine işaret eden göze, şu değerlendirmelerde bulundu:

“geçtiğimiz yıllara nazaran turist sayısında kaydadeğer bir artış var. Şu an itibarıyla ilk 6 ay gelen turist sayısı 220 bincivarında. vadide yerli ve yabancı turist sayısının artmasıyla, buradaki hizmetkalitesi ve alt yapı da ona göre artıyor. turist sayısı arttıkça su üzerindekişark köşelerinin sayısı da artıyor. Şu an ihlara vadisi çok canlı ve hareketli.güzel bir şekilde sezon devam ediyor. Önceki sezonlarda yaklaşık yarım milyonturist geliyordu buraya. bu sayının önümüzdeki sezonlarda bunun çok üzerineçıkacağını tahmin ediyoruz.”

göze, güzelyurt’ta ihlara’nın yanı sıra manastır vadisi,belisırma ve selime katedrali’nde de turizm yoğunluğunun yaşandığınıbelirterek, kapadokya’ya gelen turistlere güzelyurt’u görmeden bölgedenayrılmamalarını önerdi.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksarayspor, Karadeniz fırtınasına karşı
Sıradaki Haber Aksaray Ege’de kaybetti; Karadeniz’de kazanmak istiyor!