Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ihlara Vadisi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Ihlara Vadisi yerli ve

Ihlara Vadisi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Aksaray ili sınırları içerisinde bulunan Dünyanın önemli kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Vadide Ziyaretçi ayısının arttırılması için çalışmalarda arttırıldı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Ihlara vadisine gelen yerli ve yabancı turistler 394 basamaklı merdivenden aşağıya inerek, Melendiz çayı kenarında hem yürüyüş yapıyor, hem de gördükleri muhterem manzara da fotoğraf çekiyorlar.

Melendiz çayı kenarında 14 kilometrelik uzunluğunda ki vadide yürüyüş yapıp Vadi içerisindeki tarihi ve doğal güzellikleri görmek imkanı buluyor. Tarihi doğası ve diğer tüm güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi’nde bugünlerde turist yoğunluğu yaşanıyor.

Ihlara Vadisi dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alıyor. Ihlara vadisi Kapadokya’nın incisi pozisyonunda yer alıyor.

Aksaray Kültür ve Turizm il müdürü Mustafa Doğan, Ihlara vadisinin Kapadokya’da en fazla yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği yer olarak yer aldığını bildirdi.

Vadiye gelen turistler 394 basamaklı merdivenden aşağıya inerek Melendiz çayının kenarında 3,5,7 ve 14 kilometrelik alanda trekking yapma imkanı buluyor.

Vadiye giren turistler vadiyi internette gördüklerini ancak gelip gördükten sonra manzarası ve doğası ile çok hayran kaldıklarını belirterek, “Herkesin gelip Ihlara Vadisi’ni görmelerini tavsiye ediyorum” dediler.

Açık hava Müzesi’ni andıran Ihlara Vadisi’nde ziyaretçi sayısını arttırmak için çalışmalarda sürdürülüyor.

Bu anlamda Aksaray belediyesi Ihlara Vadisi’nde cam teras çalışması için çalışmalarını hızlandırdı. Vadiye inemeyen yaşlı ziyaretçiler için cam teras ile Ihlara Vadisi’ni yüksekten görme imkanı da bulacaklar. Haber: Ağustos GERÇE