Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH’dan Filistin’e destek çağrısı; Sessiz oturma eylemi” düzenlenecek!

İnsani Yardım Vakfı (İHH)

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Şenol Korkmaz, İsrail’in Gazze’de sivil yerleşim yerleri, hastaneler ve kutsal mekânlara düzenlediği saldırıların ardından çağrıda bulundu. Korkmaz, bu vahim olayları protesto etmek ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla “Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi” adı altında özel bir eylem düzenleneceğini duyurdu.

Cuma Namazı Sonrası “Sessiz Oturma Eylemi”

İHH, Gazze’deki insanlık dışı saldırıları kınamak için Aksaray’da özel bir etkinlik düzenleyecek. Cuma namazını müteakip, Ulucami önündeki parkta basın açıklaması yapılacak. Ardından sadece kadın ve çocuklardan oluşan bir grup, sessiz bir “Oturma Eylemi” gerçekleştirecek. Bu eylem, İsrail’in Gazze’deki kural tanımayan tavrını protesto etmek ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla planlanıyor.

İHH Başkanı Şenol Korkmaz, insanlık adına bu zor zamanlarda Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, tüm insan hakları savunucularını bu önemli eyleme katılmaya davet etti. Dünya genelinde Filistin’e destek çağrıları artarken, İHH’nın bu eylemi, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı bir tepki olarak görülüyor.

Eylem, 20-21-22 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek ve Filistin’e destek vermek isteyenler için bir fırsat olacak.
Haber; Avni Kuru