Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH’dan Hayır Çarşısı; Gelirler ihtiyaç sahiplerine!

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Ulu Camii’nin önünde geliri ihtiyaç sahiplerine verilecek olan bir hayır çarşısı düzenledi. Hayır çarşısının açılışına Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de katıldı.

Aksaray İHH İnsani Yardım

Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahiplerine yönelik bir etkinlik daha gerçekleştiriyor. Ulu Camii’nin önünde Cuma gününe kadar açık olacak hayır çarşısından elde edilecek gelirlerin ihtiyaç sahiplerine verileceği belirtildi. İçerisinde ev yapımı yiyecekler, kıyafetler, hediyelik eşyalar ve daha fazlasını bulunduran hayır çarşısının açılışı Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz’ın katılımıyla yapıldı. Hayır çarşısı içerisindeki stantları tek tek gezen Başkan Dinçer, stant görevlileriyle yakından ilgilendi ve kolay gelsin dileklerinde bulundu.

Hayır çarşısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray İHH Şube Başkanı Şenol Korkmaz; “Bugün, İHH İnsani Yardım Derneğimizin hayır çarşısını açıyoruz. Bu hayır çarşısından elde edilecek gelirlerle, Aksaray ikametli ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak maksadıyla böyle bir hayır çarşısı düzenledik.  Şehrimizde şu anda desteklediğimiz 239 yetim çocuğumuz var. Bu çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Aksaray ikametli. Yetim çocuklarımız ayrıca sosyal incelemesi yapılmış, bu incelemeler sonucunda çok ihtiyaçlı olarak tepsi ettiğimiz ailelere de yine buradan elde edilecek gelirlerle destek olmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İHH Derneği’nin yurtiçi ve yurtdışında yaptığı proje ve yardımlardan da söz eden Korkmaz; “Derneğimizin projeleri var. Örneğin katarakt projemiz, Türkiye dışında yaptığımız projelerden birisi. Katarakt, Afrika ülkelerinde küçük çocuklarda bile görülebiliyor. Katarakt ameliyatları yaptırıyoruz, hayati önem taşıyan su ihtiyacı olan yerlerde su kuyuları açtırıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde yetimlere yönelik çalışmalarımız var. Dünyanın farklı yerlerinde 42 tane yetimhanemiz ve 146 binden fazla yetim çocuğumuz var. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize 800 TL destek veriyoruz. Yine yetim ailelerimizi kalkındırmak için keçi besiciliği projesi, büyükbaş hayvan besiciliği projesi, bakkal dükkanı açmak, dikiş makinesi desteği gibi farklı projeler de üreterek o insanların kendi ayaklarının üzerinde durabilecekleri projeler de geliştiriyoruz. İnşallah buradan elde edilecek gelirlerle bu bahsettiğim dezavantajlı kesimlere destek olmaya çalışacağız. Aksaray halkımızı, hayır çarşımıza davet ediyorum.” Diye konuştu.

Hakan Hidayet Deniz