Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH’DAN HANIMLARA ÜMMET BİLİNCİ KONFERANSI

aksaray İhh İnsani yardım

aksaray İhh İnsani yardım derneği kadın kollarınıntertiplediği ve İhh merkez kadın kolları başkanı araştırmacı yazar ayşemüzeyyen taŞÇi’nın konuşmacı olarak katıldığı “Ümmet olma bilinci” adlıkonferansa kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

programa aksaray belediye başkanın eşi hasibe yazgı, İhhmerkez kadın kolları başkanı araştırmacı yazar ayşe müzeyyen taŞÇi, aksaray İhhbaşkanı Önder Özkan ve çok sayıda bayan katıldı.

programda konuşma yapan aksaray İhh İnsani yardım derneğibaşkanı Önder Özkan konferans konusunun Ümmet olma bilinci ve Ümmetcoğrafyalarının teşekküllü olduğunu belirtti. Özkan, yıllardır İhh’da aktifgörevi olan müzeyyen taşçı hanımefendi’nin ümmetin derdini dert edinen, sahadaçok fazla tecrübeleri olan, etkili bir hatibe olduğunu; bu bağlamda herkesinhissesine çıkartabileceğinin altını çizdi.

İhh aksaray genelinde 2 milyonu aşkın hizmet yaptı

aksaray İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkan; ““yaklaşık200 kişi var burada. 200 kişi günde 1 saatini allah rızası için insanlığınmemleketin hayrına adasa türkiye’yi dünyada kimse tutamaz. bu kadar özet, bukadar net, bu kadar açık. biz burada küçük bir topluluğuz 11 yıldır belli birgayretle çaba sarf ediyoruz. İnsanlık hayrına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 2hafta önce il genel meclisinde yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyeleriylebir sunum yaptık. sadece aksaray genelinde 2 milyon lirayı geçen eski parayla 2trilyonu geçen hizmet yapmışız bizlerde şaşırdık. evet, yetim projesikapsamında 796 bin lira çocuklarımıza helal hoş olsun. onlar bizim için çokdeğerli çok kıymetli emanetlerdir. İnşallah ilerde çok güzel yerlerdememleketimize ve insanlığa yararlı olacaklar diye düşünüyorum. Özellikle dekadın kollarımız gece gündüz koşturuyorlar bunun için. diğer bir mesele aksaraymerkezli bir proje başlattık. bu toplumda sadece yetimler yok aynı zamanda annesibabası ayrılanlar öksüzler anne babası çalışamayan engelli insanların çocuklarıda var. onlarında yardıma ihtiyacı var diye eleştiri aldık. yetim projesiniburs projesi diye her okula 2 burs projesi diye uyarladık ve il ve ilçelerdetoplam 200 okulda 2’şer burs deseniz 400 bursu hedefe aldık. bununla birlikteyerel yürüttüğümüz birçok projemiz var. kış geldi soba projesi kurban ramazanokul zamanı kırtasiye vs. vs. bize ne zaman talep gelse yerine getirmeyeçalışıyoruz ama bu işin merkezinde samimiyet var. başka hiç bir şey yok hiçbirarkadaşımız para almıyor. herhangi bir maaşları yoktur. Şunu söylemeyeçalışıyorum bu kalabalık bizim için çok kıymetli kalabalık her birinizin içindeçok önemli cevherler var. lütfen bu cevherleri keşfedin topluma hizmet içinbirileri görevli saymayın lütfen. Çok değerli misafirimiz müzeyyen hanım busoğukta kalkmış İstanbul’dan buralara kadar gelmişler. derdi ne? bilinçlendirmeyapmak için geldi buraya.  bizim acabakudüs’le bir bilincimiz var mı? derdimiz var mı? müslümanız elhamdülillahdiyoruz ama elhamdülillahla kalmasın. biz ne yapıyoruz. mescidi aksa şuan çokzor durumda ne yapıyoruz. yemen kan ağlıyor. doğu türkistan kan ağlıyor. suriyehakeza ve daha birçok ülkede zulüm var hüzün var ama tek bir ortak nokta var buülkeler hep müslüman memleketler çok ilginç değil mi? 15 temmuz’da da bizi aynıduruma dahil etmek istediler. lütfen buna izin vermeyelim bunun içinde bizhiçbir zaman şunun derdinde değiliz gelin İhh’da gönüllü koşturun gidin kızılay’dakoşturun gidin diyanette koşturun gidin başka bir kurumda sizin hoşunuzagidecek bir dernekte  koşturun ama ne olurelinizden ne geliyorsa esirgemeyin. Çorap mı örüyorsunuz çorap örün. efendimmantı mı yapıyoruz mantı yapalım. yapılacak o kadar çok iş var” dedi.

program İhh merkez kadın kolları başkanı araştırmacıyazar ayşe müzeyyen taŞÇi’nın kadınlara yönelik olarak “Ümmet olma bilinci”konferansının ardından kadınlara aşure ikramı ile son buldu.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi, şehirdeki yemek kültürünü
Sıradaki Haber Somuncu Baba Sofrası’nda İnançla Pişen Yemekler Şehri Sarıyor!