Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH YETİMLERİN YANINDA

İhh İnsani yardım vakfının

İhh İnsani yardım vakfının girişimleri ve İslam İşbirliğiteşkilatı (İİt) onayı ile 57 İslam ülkesinde her ramazan ayının 15. günü dünyayetimler günü olarak kabul edildi. 

beşinci yılı idrak edilecek olan yetimler günü’nde dünya genelindesavaş, açlık, doğal afet, hastalık, vb. sıkıntılar nedeniyle yetim ve çaresizdurumda olan yaklaşık 400 milyon çocuğun varlığına dikkat çekilmek isteniyor.

İhh İnsani yardım vakfı türkiye’de 25.000, dünyagenelinde 90.000 yetime aylık 100tl burs veriyor, 800.000 yetime dönemselyardımlar yapıyor.

konu ile ilgili açıklama yapan aksaray İhh İnsani yardımderneği başkanı Önder Özkan dünya yetimler günü ile toplumda yetim hassasiyetioluşturduklarını belirtti.

ayet ve hadislerle dinimizin yetimlere verdiği önemedeğinen Özkan, yıl boyunca yetimler ve aileleri ile bir çok etkinlik yaparakonları yalnız bırakmadıklarını söyledi.

sadece yetimler için aksaray’da yaklaşık 40 gönüllününhizmet ettiğini vurgulayan İhh başkanı Özkan, amaçlarının toplumun gerçeği olanözel emanetleri, şer odakların tuzağına düşüp zarar görmeden, toplumakazandırmak olduğunu ifade etti.

gün içinde yetimlerin lunaparkta eğlendikten sonra yetimçalışmalarına katkı sağlayan tüm yetim dostu kişi ve kurum amirleri ile aksaraybelediyesi sponsorluğunda iftar programında bir araya gelineceğini belirtenÖzkan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

yıl boyunca yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisinesunan İhh İl başkanı Özkan: “aksaray İhh yetim birimi olarak anaokulları,İlkokullar, ortaokullar ve liselerimizde milli eğitim bakanlığı, diyanet İşleribaşkanlığı ve eğitim bir sen sendikasının da ortak olduğu “her sınıfın biryetim kardeşi var” projesi kapsamında bütün okullarımızda sunum ve tanıtımfaaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

İl genelinde nerede bir ihtiyaçlı yetim varsa tespitedip, yetim bursu sistemine dahil ederek çocuk başı her ay 100 tl bursvermekteyiz. bu tespit işlemini emanet hassasiyeti bilinciyle okullarımız vemahalle sorumlularımız la işbirliğinde, yetimin ihtiyaçlı olup olmadığını sıkıbir incelemeden geçirerek yapmaktayız.

İl genelinde an itibari ile 339 yetim çocuğumuz burssistemimize kayıtlı bulunmaktadır. yetim çocuklarımıza abla ve ağabeylerinideeklediğmiz takdirde toplam 750 çocuğumuz ve anneleriyle ilgileniyor, onlara maddi manevi destek olmayaçalışmaktayız.

yetim sistemindeki burslar “her sınıfın bir yetim kardeşivar” projesi ve bireysel sponsorlarımızdan oluşmaktadır.

yetimlerimiz le okul döneminde her pazar bir araya gelerekgönüllü öğretmen, fen lisesi ve üniversite öğrencileri rehberliğinde okulderslerinde yardımcı olmakta, güzel ahlaklı, sosyal kişiler olmaları içinyardımcı olmaktayız.

yaz tatilinde yaz kursu düzenleyerek dolu dolu 5 haftageçirmekte, din eğitimi, sosyal ve sportif faaliyetlerle onları mutluetmekteyiz.

sistemimizde kayıtlı bulunan yetim ailelerimize 100tlbursun yanısıra her bayramda anne dahil olmak üzere bayramlık kıyafet yardımıyapılmaktadır. ayrıca  ramazan kumanyası,çocuk kumanyası ve dönemsel yardımlarla yetim ailelerimizi desteklemekteyiz.

yetim annelerine haftalık sohbetler, İŞ-kur kursları,kaynaşma ve dayanışma toplantıları ve gezileri de düzenlemekteyiz. her Çarşambayetim annelerimiz mantı, içli köfte, ev yemekleri ve kermes malzemeleri üretmekiçin bir araya gelerek hem harçlık elde etmekte hem de İhh gönüllüsü olarakgönüllü faaliyetlerde görev almaktadırlar. proje ile daha huzurlu bir hayatakavuştuklarını her fırsatta dile getirmektedirler.

her yıl yetimler yararına iftar programı ve kermesdüzenlemekteyiz.

bütün yetim aileleri ile her 15 ramazan’da lunaparkeğlencesi tertip ederek gönüllerince ve de doyasıya eğlenmelerine imkansağlamaktayız.

ayrıca yine her 15 ramazan’da aksaray belediyesisponsorluğunda il merkezinde yaşayan yetimlerimiz, aileleri ile birlikte kurumamirleri ve onları destekleyen sponsorlarla aynı masayı paylaşarak iftaryapmaktadırlar. böylece yalnız olmadıklarını bir kez daha anlamalarına katkıdabulunmaktayız. aynı program bazı ilçelerimizde imkanlar dahilinde icraedilmektedir.

yetim çocuklarımıza dört yıldır her pazar düzenli olarakhafta sonu kursları düzenlemekteyiz. mem ile protokol çerçevesindegerçekleştirdiğimiz hafta sonu kurslarında; değerler eğitimi, matematik, kitapokuma, sosyal ve sportif etkinliklere yer vermekteyiz. bu faaliyetlerimizikendi alanlarında tecrübeli ve uzman gönüllü eğitimci arkadaşlarlagerçekleştirmekteyiz. kursumuzu, merkezi bir noktada kapalı spor salonu,konferans salonu, açık oyun alanları ve derslikleri müsait olan bir okulumuzdagerçekleştirmekteyiz.

yetim eğitim programı çerçevesinde il içi ve il dışıgeziler, spor etkinlikleri, sinema etkinlikleri, ihlara vadisi doğa yürüyüşü,hasan dağı pikniği, yetim hatıra ormanı dikimi ve bakımı, piknikler ve  kurum ziyaretleri gibi faaliyetleryapmaktayız. ayrıca eğitim programımıza ilimizin önde gelen kurum amirleri veörnek şahsiyetleri de davet ederek yetimlerimizle sohbet etmelerini sağlıyor,onlara rol model olmaları yönünde katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yaz kursunda, kur’an- ıkerim okumayı öğrenme, siyer, değerlerimiz ve kitap okumanın yanında bisiklet,okçuluk, ebru sanatı, satranç, futbol, voleybol, masa tenisi, badminton, gezi,piknik, çadır etkinliği, kampçılık gibi sosyal faaliyetlere de yervermekteyiz.”dedi.

aksaray İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkan,bütün bu hizmetlerin sunulmasında yıl boyunca desteklerini esirgemeyen aksarayvalisi aykut pekmez’e, belediye başkanı haluk Şahin yazgi’ya Üniversite rektörüprof dr yusuf Şahİn’e, tüm kamu kurumlarına, stklara, hayırseverlere vegönüllülere İhh ailesi olarak teşekkür ettiğini söyledi.

en büyük yatırımın insana olması gerektiğini vurgulayanÖzkan, aksaray’da örnek şahsiyetlerin çoğalmasını, bunların arasında yetimlerinde yer almasını temenni ettiklerini ifade etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu;
Sıradaki Haber Satılamayan Kurbanlıkları ESK Satın Alacak;İşte detaylar!