Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH Dünyadaki tüm mazlumların yanında

İHH Dünya geneli, Türkiye

İHH Dünya geneli, Türkiye ve Aksaray özelinde insani yardım ve insani diplomasi alanlarında çalışmalarına devam ediyor. Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz dernek olarak yaptıkları yardım çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünya geneli, Türkiye ve Aksaray özelinde insani yardım ve insani diplomasi alanlarında yaptıkları çalışma ve projeleri şu şekilde sıraladı;Türkiye dâhil 48 ülkede kurban organizasyonu,Yetim projesi,Ramazan gıda yardımları, Su kuyusu projesi, Katarakt ameliyatları, Afet Acil Yardım, Arama Kurtarma Çalışmaları, Eğitim çalışmaları, Kalıcı projeler: Sağlık tesisleri, eğitim kurumları, ibadethane vb.,Deprem bölgesi çalışmaları,İnsani diplomasi çalışmaları yapılmaktadır dedi.
Mayıs ayını çeşitli etkinliklerle, çok bereketli geçirdiklerini dile getiren Korkmaz; acil yardım çalışmaları kapsamında bir tır un gönderdiklerini, tamamlanan su kuyularının tablolarını hayırseverlere takdim ettiklerini, teşkilat toplantısını gerçekleştirdiklerini
Kadın Kollarıyla Konya Gezisi, Gençlerimizin Helvadere gezileri yaptıklarını, Aksaray’a deprem bölgesinden gelen misafir hanımlara yönelik “Yeniden Başlamak” konulu konferans gerçekleştirdiklerini, Ulucami önünde açtığımız hayır çarşısı, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi, un, ev eşyası ve kıyafet yardımları ile sıkıntıları gidermek, gönüllere dokunmak için gayret ettiklerini” söyledi.
Aksaray Belediyesi Bilim merkezinde yapılan Eğitimci Firuzan Çetin’in “Yeniden Başlamak” isimli konferansına Nevşehir ve Şereflikoçhisar gibi yakın şehirlerden de yoğun bir katılım oldu. Anneler konferans dinlerken çocuklar da eğitici eğlendirici oyunlar oynayıp, atölye çalışmaları yaptı diye konuşan başkan Korkmaz; Ayrıca valimizin derneğimizin arama kurtarma biriminde deprem bölgesinde arama kurtarama çalışmalarına katılan arkadaşlarımıza teşekkür belgesi takdim etmesi bizleri mutlu ve motive etti. Biz de sayın valimize teşekkür ediyoruz ifadelerine yer verdi.

Bu kurban bayramının yaklaşması ile kurban bayramında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren başkan Şenol Korkmaz; Kurban ibadeti paylaşmak ve kardeşlik ” sloganı ile yola çıktıklarını; Türkiye dâhil 48 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştireceklerini söyleyen Korkmaz; hayırseverlerimizin evlerinde kesecekleri kurbandan başka kesecekleri 2. kurbanlarına talip olduklarını” söyledi. Bu yıl yurt içi yurt dışı kurban fiyatını tek fiyat 3700 TL olarak belirlediklerini söyledi. Aksaray’ımızdan yurt dışında yapılan kurban kesimlerini organize etmek ve hayırseverler adına şahitlik etmek üzere bir gönüllümüzü fakir Afrika ülkelerinden biri olan Burkina Faso’ya gönderiyoruz dedi.

İyilik sınır tanımıyor diyerek sözlerine devam eden Başkan Korkmaz yurt dışında açılan su kuyularına değinerek; Mayıs ayı içerisinde Afrika’da açlık ve su kıtlığının yaşandığı ülkelerden Gana, Uganda ve Kenya’da açtırdıkları su kuyusu tablolarını hayırseverlerimize takdim ettik dedi.
Yüz yaşlarına yaklaşmış, görme yeteneğini kaybetmiş, tekerlekli sandalyeye bağımlı Emine Nine’nin öncülüğünde açtırılan su kuyusu tablosunun Emine Nine’ye tesliminde yaşanan duygusal anlar görülmeye değerdi diyen Korkmaz İyiliğin yaşı yok. İyilik her zaman, her yerde dedi.

Yerel de yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İHH başkanı Şenol Korkmaz;Aksaray’da 275 yetim çocuğumuza her ay 400 TL düzenli olarak burs veriyoruz. Ancak UNICEF raporlarına göre dünyada 200 milyon yetim var. Bu çocuklara sahip çıkılmadığı takdirde, çocuklarımız misyoner örgütler, insan tacirleri, fuhuş çeteleri, dilenci şebekeleri, organ mafyaları gibi şer odaklarının hedef kitlesi haline geliyor. Bize emanet olan yetimleri yetim sponsorluk projesi ile bu şer odaklarından korumak için halkımızı bir yetime destek olamaya, bir yetime sponsor olmaya davet ediyorum diyerek sözlerine son verdi. Haber; Avni Kuru