Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHH Başkanı Korkmaz; “Asrın felaketini unutmadık, unutmayacağız”

İHH Aksaray Dernek Başkanı

İHH Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin yıl dönümü olması sebebiyle açıklamalarda bulundu. İHH Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır dileğinde bulundu.

Konuşmasına devam eden Korkmaz, “geçen yıl deprem haberini alır almaz Aksaray İHH arama kurtarma ekibimiz AFAD ile koordineli olarak yola çıktı. Kahramanmaraş Elbistan’da enkazda arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekibimiz enkaz altından 12 yaralı, 32 de cenaze çıkardı. 51 gönüllümüz ile deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katıldı” dedi.

Depremzedelere yönelik yapılan yardımlara değinen İHH Başkanı Korkmaz; “Şehrimize gelen ve derneğimize ulaşan depremzedelere ulaşım, mesken, barınma, gıda, temizlik malzemeleri, ev eşyası, kıyafet desteği sağladık. Şehrimize deprem bölgelerinden gelen misafirlerimize psikososyal destek sağlayıp yanlarında olmaya özen gösterdik. Depremzede Hanımlara yönelik “Yeniden Başlamak” isimli bir konferan düzenleyip, acı ve üzüntülerini unutmalarına yardımcı olmak maksadıyla şehir turu düzenleyip ikramlarda bulunduk” şeklinde konuştu.

Başkan Korkmaz, “Hayırsever kadirşinas Aksaray halkımızın destekleri ile bildirilen ihtiyaç malzemelerini Aksaray İHH’nın kardeş şehri Hatay başta olmak üzere diğer deprem bölgelerine gönderdik. Bu deprem bir kez daha gösterdi ki eğitimli ve güçlü ekip, gönüllülük hayat kurtarıyor. Allah bu millete bir daha böyle felaketler yaşatmasın’ diyerek sözlerine son verdi.

Haber Bülteni