Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İçişleri Bakanlığı açıkladı; O plakayı kullananlara 32 bin lira para cezası verilecek

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ve

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ve 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle geçerli olan QR kodlu plaka döneminde yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bu gelişme, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 1 Ocak 2024 ve sonrası tarihlerde ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda QR kod ve tanıtım numarasın bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Bu uygulamanın zorunluluğunu bir kez daha hatırlatan İçişleri Bakanlığı, standartlara uymayan araç sahiplerinin cezai yaptırım ile karşı karşıya geleceğini açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, “Sahte ve APP kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur. APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir. Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır. Lütfen kurallara uyalım” ifadelerine yer verildi.

Haber: Ağustos Gerçe