kovid-19 ile mücadelede sokağa çıkma kısıtlamasınınsürdüğü konya’da cadde ve sokaklar boş kaldı
kısıtlamanın uygulanmadığı aksaray, karaman veafyonkarahisar’da vatandaşlar, “evde kal” çağrısına büyük orandauyuyor
yeni tip koronavirüsle (kovid-19) mücadele kapsamındasokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği konya’da ana arterleri ve sokaklar boşkaldı.
İçişleri bakanlığının genelgesiyle getirilen sokağa çıkmakısıtlamasının ikinci gününde, kentin cadde ve sokaklarında sessizlik hakimoldu. Şehrin en işlek noktalarından mevlana meydanı, zafer meydanı ve anacaddeler ile sokakların boş kaldığı gözlendi. emniyet güçleri ana arterlerdekontrolü sağlarken bekçiler de cadde ve sokaklarda görev aldı.
kısıtlama olmayan aksaray, karaman ve afyonkarahisar’dada cadde ve sokaklarda sessizlik hakim. aksaray’da halkın uğrak yerlerinden 15temmuz milli İrade meydanı ile işlek cadde ve güzergahlar boş kaldı. kentsakinleri, marketlere ve pazar yerlerine maske ile gidiyor. yağmurun daetkisiyle çoğu kişi, “evde kal” çağrısına uyarak sokağa çıkmıyor.
karaman’da aktekke 15 temmuz demokrasi meydanı’nın yanısıra İsmet paşa caddesi, 1’inci ve 2’nci İstasyon caddelerinde gün sakingeçiyor. emeklilerin tercih ettiği cumhuriyet parkı ve türk dil parkı’nda dakimse bulunmuyor. Öte yandan bazı işlek cadde ve meydanlardaki az sayıdakikişi, sosyal mesafeyi korumaları hususunda polis ekiplerince uyarılıyor.
afyonkarahisar’da yoğun olarak kullanılan kent meydanı,yeşilyol ve ambaryolu caddelerinin sakin olduğu, gıda ve market alışverişiyapanların da sosyal mesafe kuralına uyarak maske ile eldiven taktıkları görüldü.
aa

